Flokket seg om Faizas båre

Vakkert pyntet med blomster ble Faiza Ashrafs båre bragt inn til minnestunden fredag. Folk flokket seg rundt den hvite kisten og berørte den.

  • Knut A. Nygaard
  • Mona W. Claussen

Minnestunden ble avholdt i moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat i Oslo. Ifølge NTB skal rundt 4000 personer ha vært tilstede i moskeen.

Mange mennesker ventet utenfor moskeen da bårebilen ankom. De flokket seg om Faiza Ashrafs båre da ble løftet ut av bilen og bragt inn i moskeen.

— Dette er bare trist, det burde ikke ha skjedd, sier Noman Ahmad (18) til Aftenposten.no. Han kjente ikke Faiza personlig, men ville likevel delta under dagens minnehøytidelighet.

- Positivt med så mange

Han forteller at det blir snakket mye om drapet blant muslimene i Oslo, og at mange er forferdet.

— Jeg har aldri hørt om noe lignende før. Det er grusomt at noen kan gjøre slike ting, sier 18-åringen.

Raheel Khan er glad saken nå er oppklart: - Men jeg tror den kunne ha vært løst tidligere, politiet kunne jo spore telefonen hennes, sier han.

Khan mener at det har vært viktig for muslimene å vise sin støtte.

— Det var veldig bra oppmøte i moskeen. Det er positivt at så mange stiller opp og viser sin støtte. Det må være til god hjelp for familien, sier Raheel Khan etter minnestunden.

- Svært sinte

— Folk i det muslimske miljøet er svært sinte for det som har skjedd med Faiza, sier en av dem som deltok i minnestunden.

— De som har gjort dette, må straffes strengt, sier drosjesjåføren Aftenposten.no møter utenfor moskeen.

Ifølge VG Nett møtte det opp så mange at det måtte tas i bruk et naborom i moskeen for å få plass til alle.

– Jeg kjenner familien til Faiza godt. Dette er en fryktelig tragedie. Telefonen min har ikke stått stille i dag, det er veldig mange som vil møte fram og vise sin støtte til familien, sier styreleder i moskeen, Shulam Sarwar.

Lite miljø

— Det norsk-pakistanske miljøet i Bærum er ikke så stort, og alle kjenner alle, sier en annen. Mannen ønsker ikke å ha navnet sitt på trykk, men sier at han kjente den drepte Faiza Ashraf.

Janaza er en bønnestund som holdes før en islamsk begravelse.

Tilsto

Faiza Ashraf hadde vært savnet i over tre uker da hun ble funnet død i turområdet på Solli i Vestmarka i Asker natt til torsdag.

En 25 år gammel Asker-mann tilsto da drapet og viste politiet hvor han hadde gjemt liket.

Mannen sier at han drepte Ashraf på oppdrag fra en 28 år gammel norsk-pakistansk drosjesjåfør.

Begge mennene ble arrestert kort tid etter at Ashraf forsvant.

Ulykkelig forelsket

Politiet er svært sparsomme med opplysninger i saken, men flere medier skriver at 25-åringen skal ha utført bortføringen og drapet for å få slettet spillegjeld.

28-åringen som politiet mener bestilte drapet, har vært ulykkelig forelsket i den nå drepte kvinnen – noe han har innrømmet i avhør.

Flere personer skal ha blitt spurt om å bortføre Faiza Ashraf, ifølge VG.

Politioverbetjent Brubakk vil ikke bekrefte disse opplysningene overfor Aftenposten.no.