Flokket seg om Faizas båre

Vakkert pyntet med blomster ble Faiza Ashrafs båre bragt inn til minnestunden fredag. Folk flokket seg rundt den hvite kisten og berørte den.

Minnestunden ble avholdt i moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat i Oslo. Ifølge NTB skal rundt 4000 personer ha vært tilstede i moskeen.

Mange mennesker ventet utenfor moskeen da bårebilen ankom. De flokket seg om Faiza Ashrafs båre da ble løftet ut av bilen og bragt inn i moskeen.

— Dette er bare trist, det burde ikke ha skjedd, sier Noman Ahmad (18) til Aftenposten.no. Han kjente ikke Faiza personlig, men ville likevel delta under dagens minnehøytidelighet.

- Positivt med så mange

Han forteller at det blir snakket mye om drapet blant muslimene i Oslo, og at mange er forferdet.

— Jeg har aldri hørt om noe lignende før. Det er grusomt at noen kan gjøre slike ting, sier 18-åringen.

Raheel Khan er glad saken nå er oppklart: - Men jeg tror den kunne ha vært løst tidligere, politiet kunne jo spore telefonen hennes, sier han.

Khan mener at det har vært viktig for muslimene å vise sin støtte.

— Det var veldig bra oppmøte i moskeen. Det er positivt at så mange stiller opp og viser sin støtte. Det må være til god hjelp for familien, sier Raheel Khan etter minnestunden.

- Svært sinte

— Folk i det muslimske miljøet er svært sinte for det som har skjedd med Faiza, sier en av dem som deltok i minnestunden.

— De som har gjort dette, må straffes strengt, sier drosjesjåføren Aftenposten.no møter utenfor moskeen.

Ifølge VG Nett møtte det opp så mange at det måtte tas i bruk et naborom i moskeen for å få plass til alle.

– Jeg kjenner familien til Faiza godt. Dette er en fryktelig tragedie. Telefonen min har ikke stått stille i dag, det er veldig mange som vil møte fram og vise sin støtte til familien, sier styreleder i moskeen, Shulam Sarwar.

Lite miljø

— Det norsk-pakistanske miljøet i Bærum er ikke så stort, og alle kjenner alle, sier en annen. Mannen ønsker ikke å ha navnet sitt på trykk, men sier at han kjente den drepte Faiza Ashraf.

Janaza er en bønnestund som holdes før en islamsk begravelse.

Tilsto

Faiza Ashraf hadde vært savnet i over tre uker da hun ble funnet død i turområdet på Solli i Vestmarka i Asker natt til torsdag.

En 25 år gammel Asker-mann tilsto da drapet og viste politiet hvor han hadde gjemt liket.

Mannen sier at han drepte Ashraf på oppdrag fra en 28 år gammel norsk-pakistansk drosjesjåfør.

Begge mennene ble arrestert kort tid etter at Ashraf forsvant.

Ulykkelig forelsket

Politiet er svært sparsomme med opplysninger i saken, men flere medier skriver at 25-åringen skal ha utført bortføringen og drapet for å få slettet spillegjeld.

28-åringen som politiet mener bestilte drapet, har vært ulykkelig forelsket i den nå drepte kvinnen – noe han har innrømmet i avhør.

Flere personer skal ha blitt spurt om å bortføre Faiza Ashraf, ifølge VG.

Politioverbetjent Brubakk vil ikke bekrefte disse opplysningene overfor Aftenposten.no.