Norge

Politiet måtte slippe narkosiktet, men fant plass til Amelie

Politiet i Arendal måtte tirsdag slippe løs en narkotikasiktet ulovlig innvandrer fordi det ikke var plass til ham på Trandum asylmottak.

Politiet i Arendal måtte tirsdag slippe løs en narkotikasiktet ulovlig innvandrer fordi det ikke var plass til ham på Trandum asylmottak. Men det ble ryddet plass til Maria Amelie (bildet). Foto: THOMAS WINJE ØIJORD / SCANPIX

  • Camilla Kilnes

— Dette er bare fortvilende og irriterende. Vi må løslate en narkotikasiktet det ikke er plass til, så ser vi at det finnes plass til Amelie dagen etter. Det får oss jo til å gjøre våre tanker, sier en polititjenestemann til agderposten.no.

Agderposten melder at politiet i Arendal pågrep en afghaner for besittelse, bruk og salg av narkotika nylig. Mannen hadde fått avslag på oppholdssøknaden i Norge, og skulle vært utvist. Men han gikk under jorda til politiet pågrep ham forrige lørdag.

«Fullt på Trandum»

Politiet i Arendal ble av Politiets utlendingsavsnitt bedt om å få mannen fengslet, slik at de kunne sende ham ut av landet. Sist tirsdag ble det berammet rettsmøte.

Siktelsen lød på narkotikalovbrudd, unndragelsesfare og ulovlig opphold i landet. Da kom beskjeden fra høyere myndighet. «Det er fullt på Trandum, så han må løslates».

Samme dag ble afghaneren løslatt mot meldeplikt. Dagen etter pågripes Maria Amelie for ulovlig opphold i Norge. Hun ble sendt til Trandum etter en kjennelse i Oslo tingrett. Nå er den 24 år gamle afghaneren forsvunnet og ingen vet hvor han er.

- Snakk om prioritering

— Jeg kan bekrefte at han ble løslatt mot meldeplikt etter en vurdering. Hovedreglen er at utlendingene primært skal til Trandum. Men det er snakk om en prioritering. I afghanerens tilfelle ble han løslatt mot meldeplikt. Utover dette vil jeg ikke kommentere dette ytterligere, sier politiadvokat Rolf Odner ved Politiets utlendingsenhet til adressa.no.

Utlendingsenheten opplyser at afghaneren og Amelie ikke ville sittet på samme avdeling på Trandum.

Les også

  1. - Maria Amelie må søke fra utlandet

  2. - Trandum verre enn fengsel

  3. Løsning for Maria Amelie