Norge

Seks av ti tror på annerledes jul

Hele 61 prosent av nordmenn tror den kommende høytiden ikke blir som tidligere år, og andelen som tror på koronajul øker dess nærmere høytiden vi kommer.

Hele 61 prosent av nordmenn tror den kommende høytiden ikke blir som tidligere år, og andelen som tror på koronajul øker dess nærmere høytiden vi kommer. Foto: Gorm Kallestad / NTB

 • NTB

I september var andelen som tror på en annerledes jul i år 38 prosent, mens den økte til 45 prosent i oktober. Nå har 61 prosent gitt opp håpet om en normal julefeiring.

Kun 29 prosent tror ikke det, mens 10 prosent svarer vet ikke på spørsmål om de tror julen blir annerledes i år på grunn av koronasituasjonen.

– Stadig færre forventer en normal julefeiring, og det samme ser vi over hele landet, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.

Med så godt som hele julebordsesongen avlyst, svarer bare en av ti nordmenn at de vil ha julebord i år. Tre av fire nordmenn sier de ikke kommer til å delta på julebord i år, mens resten ikke vet.

Trenden har vært synlig en stund, og allerede i september sa 56 prosent nei til julebord i år. Andelen økte til 62 prosent i oktober og deretter til 75 prosent i november.

Tallene er hentet fra Norsk koronamonitor fra Opinion der 10.000 nordmenn er spurt.

Les mer om

 1. Jul
 2. Koronaviruset

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Stordalen til analytiker: – Jævla pessimist

 2. NORGE

  En av ti har sluttet å gå ut av huset som følge av pandemien

 3. LEDER

  Aftenposten mener: Heldigvis har ikke Frp ansvar for håndteringen av koronautbruddet

 4. POLITIKK

  Høie bekymret for smittesituasjonen i Oslo – kan komme nye tiltak neste uke

 5. ØKONOMI

  Her samlet de 4500 til julebord hvert år. I år blir det ikke noe av. – Høsten er et svart hull.

 6. NORGE

  Mer oktoberregn i Oslo enn i Bergen for første gang siden 1993