Mann i Sandefjord døde etter stikkskader

En 19 år gammel mann er død etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag. To personer er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning.

En 19 år gammel mann er død etter å ha blitt funnet med stikkskader i Sandefjord natt til søndag.

– Ingen av de involverte er kjent for politiet fra tidligere forhold, annet enn at én av de siktede har fått en bot i en sak som er irrelevant for denne saken, sier politiadvokat Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det er fortsatt tidlig i etterforskningen og det er lite Nordendal kan og vil gå ut med av detaljer rundt hendelsen som fant sted i Sandefjord natt til søndag.

De siktede er ikke ferdig med de innledende avhørene, og politiadvokaten vil ikke gå inn på hva de har sagt så langt om hendelsen eller siktelsen.

Ble ikke vurdert som livstruende

Politiet fikk melding om hendelsen i Runarveien i Sandefjord klokken 4.07 natt til søndag. Meldingen kom fra AMK.

På adressen fant ambulansepersonellet en mann med det som fremsto som stikkskader.

– Innledningsvis ble ikke skadene vurdert som livstruende, men blodtapet som følge av stikkskadene førte til at mannen dessverre døde på sykehuset, sier jourhavende jurist Pernille Nordendal i Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Til Aftenposten.no utdyper hun at ambulansepersonell på stedet gjorde en vurdering av det som fremsto som en stikkskade.

– Mannen fikk nødvendig helsehjelp, sier Nordendal.

Han døde noe tid etter at ankomst sykehuset.

– Hva vet dere om hendelsesforløpet?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.

Kripos bistår politiet på åstedet.

Uklar relasjon

Politiet skal ha møtt til sammen fem personer, og besluttet å pågripe to av dem – en mann i slutten av tenårene og en i 20-årene. De var opprinnelig siktet for grov kroppsskade, men siktelsene er nå skjerpet til drap eller medvirkning til drap.

Operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt opplyste til NTB søndag morgen at de trodde personene hadde noe å skjule.

– Bakgrunnen er at de ønsker ikke å si så mye til politiet, og det er grunn til å tro at de har noe å skjule, sa operasjonslederen.

De to siktede er av utenlandsk opprinnelse og ikke norske statsborgere. Bakgrunnen er fra et afrikansk land, opplyser politijuristen.

Relasjonene mellom de involverte er uklar så tidlig i etterforskningen.

– Vi tror det er en relasjon, men det dreier seg ikke om nær familie, sier Nordendal.

De siktede har begge lovlig opphold i Norge og er bosatt i Sandefjord.

– Slik det framstår for oss, var ikke avdøde et tilfeldig offer. Men foreløpig har vi ikke så mange detaljer rundt relasjonene. Dette er noe av kommer til å konsentrere den videre etterforskningen rundt, sier Nordendal.

Offerets pårørende er varslet.

Avhør søndag kveld

Det skal tas avhør av de siktede, samt flere vitner søndag kveld, ifølge Nordendal. Trolig blir de begjært varetektsfengslet til uka. Kripos bistår politiet på åstedet.

Advokat Jon Anders Hasle er oppnevnt som forsvarer for mannen i 20-årene. Hans klient satt i 22.15-tiden søndag kveld i avhør hos politiet sammen med en advokatfullmektig fra Hasles kontor.

– Han ønsker å samarbeide med politiet og forklare det han vet om saken. Jeg vet ikke hvor lenge avhøret vil pågå. Det er en alvorlig sak og jeg regner med at politiet har mange spørsmål. Min klient vil svare på spørsmålene han får, sier Hasle.

Han vil ikke si noe om hvordan mannen stiller seg til siktelsen eller om han erkjenner de faktiske forhold.

Tenåring vil forklare seg

– Også mannen i tenårene er villig til å forklare seg, sier advokat Søren Hellenes, som er oppnevnt som forsvarer for den andre siktede.

Han ønsker heller ikke å kommentere hvordan mannen stiller seg til siktelsen.

Pernille Nordendal sier til NTB sent søndag kveld at politiet ikke vil kommentere saken ytterligere før mandag morgen.