Dansk avis mener Danmark er i religionskrig

- Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt kom med sterke og kloke ord etter angrepene i København, men nå må danske politikere verne om danske verdier, skriver Jyllands-posten i sin lederartikkel mandag.
  • Hanne Brønmo
  • Danske politikere må ta ansvaret for masseinnvandringen fra Midtøsten, skriver avisen Jyllands-Posten i en lederartikkel mandag.

Den danske avisen Jyllands-Posten skriver i mandagens lederartikkel at danske politikere som har akseptert stor innvandring fra Midtøsten må ta sin del av ansvaret for situasjonen landet nå befinner seg i.

-Det var i deres generasjon, mens de satt med ansvaret, at det for alvor ble åpnet for masseinnvandringen fra Midtøsten, skriver de.

Avisen mener Danmark står i en religionskrig:

«Det er en kultur— og verdikrig, men også en en slags religionskrig. Det må vi innse hvis vi skal forklare vår samfunnsmodell, skriver de»

«Den muslimske minoriteten er ikke undertrykt eller forfulgt. Tvert imot har de - eller har de tatt seg - flere rettigheter enn så mange andre minoriteter. Myten om at Europas muslimer skulle være vår tids jøder er en simpel løgn, som ikke minst venstrefløyen har holdt krampeaktig fast i», fortsetter de i innlegget, som helt sikkert vil skape stor debatt i Danmark.

Les hele artikkelen her

Thorning-Schmidt på mandag: - Danmark står mer samlet og sterkere etter dette