Norge

Årets 13. redningsaksjon ved Trolltunga

Et norsk-nederlandsk par i 20-årene satte i gang årets 13. redningsaksjon for Røde Kors ved Trolltunga natt til onsdag. I hele fjor var det 22 oppdrag.

Et norsk-nederlandsk par i 20-årene satte i gang årets 13. redningsaksjon for Røde Kors ved Trolltunga natt til onsdag. I hele fjor var det 22 oppdrag. Foto: FOTO: ROAR CHRISTIANSEN /BT

  • NTB

Det er ventet opp mot hundre tusen turister til Trolltunga i år. Det er fem ganger mer enn for tre år siden. Dermed øker også antall redningsoppdrag, melder NRK.

Les også

- For mange uvettige turister, føler at vi flyr taxiturer til Trolltunga

De siste som måtte ha hjelp for å komme seg ned fra steinformasjonen som ligger 1.100 meter over havet over Ringedalsvatnet i Odda kommune, ringte politiet i 2-tiden natt til onsdag.

Les også

Turistnæringen vil fjerne farlige bilder fra Trolltunga-reklame

– Det var en norsk mann som hadde tatt med seg sin nederlandske kjæreste til Trolltunga. De startet på tilbakeveien litt for sent. De gikk fra Trolltunga klokken 22, og ti på to ringte de oss og sa at de hadde gått seg fast. Det var en del tåke i området, så de kom seg ikke ned, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i Vest politidistrikt.

Politiet opplyser at de to var våte og kalde, men ellers i god form da de ble tatt hånd om av mannskap fra Røde Kors Hjelpekorps. Paret var nede på parkeringsplassen i Skjeggedal klokka 5.05, litt over sju timer etter at de forlot steinutspringet som står horisontalt ut fra fjellet rundt 700 meter over vannet.

Sverre Molven, som leder Odda Røde Kors Hjelpekorps, sier at i tillegg til at antallet øker, er det også mer alvorlige oppdrag i år enn tidligere. (©NTB)

Les mer om

  1. Trolltunga
  2. Røde Kors