Norge

Dødsbrann i Loddefjord: Den åpne døren er et mysterium for politiet

Kvinnen (35) som ble funnet død etter en brann hadde besøk kvelden i forveien. Da brannfolkene kom, møtte de en åpen inngangsdør.

SIKRET: Inngangen til kvinnens leilighet ble dekket til med plater etter brannen natt til tirsdag 7. februar i år. Politiet vet foreløpig ikke hvorfor døren sto åpen da brannmannskapene kom.
  • Ørjan Torheim

Natt til tirsdag 7. februar brøt det ut full brann i en blokkleilighet i Loddefjord utenfor Bergen. Alarmen gikk i 01-tiden om natten.

Inne i leiligheten fant brannmannskapene en livløs kvinne (35). Forsøk på gjenoppliving var forgjeves.

Politiet bekreftet etter hvert at det var kvinnen som bodde i leiligheten som ble funnet død.

Det er på det rene at inngangsdøren til leiligheten sto åpen da brannmannskapene kom om natten. Det forteller brannvesenets vakthavende sjef, Frode Bødtker, til Bergens Tidende.

– Det var kraftig røykutvikling og full fyr. Vi sendte inn et røykdykkerlag fra Laksevåg, som begynte å slukke og fant den omkomne personen, sa Bødtker.

Det var ikke mulig å si noe umiddelbart om brannårsaken.

– Den åpne døren som møtte brannmannskapene er et lite mysterium for oss, sier Svein Føllesdal, etterforskningsleder og overbetjent ved politiet i Bergen vest.

– Hvorfor?

– Døren er et spørsmålstegn for oss i etterforskningen. Vi har ikke noen formening om hvorfor den sto åpen eller hvem som har åpnet den. Det er heller ingen hemmelighet at det brenner bedre om en dør står åpen.

DØR TATT AV: Slik så det ut i svalgangen dagen etter dødsbrannen i Loddefjordveien. Inngangsdøren til kvinnens leilighet var tatt av og sto lent opptil veggen på utsiden.

- Hadde besøk

Samtidig vet politiet nå, ifølge Føllesdal, at den omkomne kvinnen hadde besøk av en eller flere personer kvelden i forveien.

– Hva vet dere om besøk som kvinnen hadde?

– Vi vet at det var folk på besøk hos henne tidligere på kvelden mandag. Men vi vet ikke når personen eller personene forlot leiligheten. Og vi har så langt ingen holdepunkter for at det var besøkende hos henne da brannen startet, sier Føllesdal.

Føllesdal ønsker ikke å gå i detalj om hva vitner og naboer har forklart.

– Vi har snakket med noen av dem som kan ha besøkt kvinnen. Vi prøver nå å kartlegge alle som kan ha vært der.

Sjekker mobil og overvåking

Politiadvokat Mats Henriksen, påtaleansvarlig for dødsbrannen, sier det før helgen ble gjort en full brann- og kriminalteknisk gjennomgang av leiligheten der 35-åringen ble funnet død. Rapporten derfra er ikke klar.

Kartet under viser blokken der det brant.

– Dette er foreløpig en undersøkelsessak, ikke en kriminalsak. Målet er å finne ut hva som skjedde og hva som kan ha forårsaket brannen, sier Henriksen.

En viktig del av etterforskningen er å kartlegge den omkomnes bevegelser og omgangskrets. Det innebærer blant annet å finne ut hvem hun var i kontakt med, og om hun var alene eller ikke da brannen startet.

– Vi har bedt om å få ut mobildata for å finne ut av dette. Vi sjekker også eventuell videoovervåking som kan kaste lys over saken. Ut over det vil jeg ikke gå i detaljer om verken etterforskningen eller vitneforklaringer. Det er planlagt flere nye vitneavhør, sier Henriksen.

Dødsårsaken er heller ikke endelig klarlagt. Mandag ventet politiet fortsatt på den foreløpige rapporten fra rettsmedisinerne som obduserte 35-åringen.

Henriksen sier det så langt i saken ikke er noen som har status som annet enn vitner. Det er altså, på det nåværende tidspunktet i etterforskningen, ingen som regnes som mistenkt eller siktet for straffbare forhold.

– Men saken kan utvikle seg, og vi etterforsker helt åpent. Vi må ta høyde for alt, sier politiadvokaten.

Les mer om

  1. Loddefjord