Norge

Skolegruppe på snøhuletur evakueres etter skred

57 personer, inkludert mange videregåendeelever, evakueres etter at det gikk et snøskred der de skulle sove ute ved Ål i Hallingdal. Ingen kom til skade.

  • NTB

– Det er snakk om en videregående skole på tur, som etter planen skulle sove i snøhule, men så har en snøskavl kollapset, forklarer operasjonsleder Tom Richard Jansen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han sier det ikke er meldt om personskader eller savnede personer etter skredet, som gikk ved Bukketjørnet, rundt to mil nord for Geilo.

Røde Kors bistår med evakueringen av turfølget.

– Det er dårlig vær i området, med de utfordringene det innebærer. Evakueringen er ikke i gang ennå, men det er folk på vei inn, forteller Jansen.

Halvparten evakuert nå

Ved 5-tiden kom hjelpemannskapene frem til gruppen. Da var det først blitt brøytet vei til Bergsjøstølen fjellhytte et par kilometer sørøst for Bukketjørnet. Det var der gruppen la ut fra, og det er også den veien de tar ned igjen.

– 33 personer blir evakuert nå. Det var så mange de hadde plass til i første omgang, sier Jansen klokken 5.20. Han roser mannskapene som han sier gjør en veldig god jobb i det dårlige været.

Rundt tre kvarter senere ble resten av gruppen hentet, og klokken 6.24 opplyser politiet at samtlige er kommet ned til Bergsjøstølen.

Operasjonslederen roser mannskapene som han sier har gjort en veldig god jobb under krevende forhold i det dårlige været.

Ifølge Yr er det meldt liten kuling ved Bergsjøstølen onsdag morgen, og vinden er ventet å øke til stiv kuling utover formiddagen. Det snør og er noen grader under null ved hytta, som ligger snaut 1100 meter over havet.

Les mer om

  1. Skred
  2. Tur
  3. Ål
  4. Røde Kors