Mann (35) dømt til syv års fengsel for å ha voldtatt to søstre

Mannen dømmes også til å betale 150.000 kroner i oppreisning til hver av søstrene.

RETTEN: Statsadvokat Jan-Inge Raanes, bistandsadvokat Hege Salomon og bistandsadvokat Line Hvidtsten Ingebrigtsen i Bergen tingrett under rettssaken.

Den 35 år gamle mannen fra Østlandet dømmes for to voldtekter i en av Bergens nabokommuner søndag morgen 18. oktober i fjor.

Ifølge dommen skal mannen ha voldtatt kjæresten og søsteren hennes mens de sov. Mannen har hele tiden nektet straffskyld og hevdet at han hadde frivillig sex med de to søstrene i 20-årene.

Dette avkreftet begge søstrene under rettssaken i Bergen tingrett, ifølge BT.

I dommen står det at retten finner søstrenes forklaring troverdig.

«Retten har dessuten vanskelig for å se hvilke motiv fornærmede skulle ha for å forklare seg usant og inngi falsk anmeldelse for voldtekt, og retten finner ingen holdepunkter for dette,» heter det i dommen.

– Ropte at vi var horer

35-åringen møtte den ene av søstrene via en app rundt ti dager før Bergens-besøket. Kvelden før voldtektene han dømmes for, var mannen, kjæresten og hennes søster og spiste med to andre familiemedlemmer. Etter en turbulent tur på byen, endte kvelden i søsterens leilighet.

Kjæresten fortalte i retten at hun våknet på morgenkvisten av at tiltalte hadde sex med henne, ifølge BT.

– Jeg skjøv han vekk, og så da en melding fra søsteren min der det sto at han hadde voldtatt henne. Han sa det ikke stemte, og at han ville drepe hele familien min dersom vi ringte politiet, sa hun i retten.

– Hun er fornøyd med å ha blitt trodd

I dommen står det at retten finner det bevist at tiltalte var klar over at kjæresten sov eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingene.

– Hun er fornøyd med å ha blitt trodd og at han får den straffen som står i forhold til krenkelsen, sier bistandsadvokaten til kjæresten, Line Hvidtsten Ingebrigtsen.

Dommen legger også vekt på at kjæresten etter hendelsene var redd for å gå ut. Hun fikk voldsalarm. Hun ble sykemeldt fra jobben og hadde problemer med å sove. Hun hadde ofte mareritt, hvilket hun fortsatt sliter med i perioder.

– Hun er også fornøyd med å få medhold i erstatningskravet, sier Ingebrigtsen.

«Utenkelig at søsteren skal ha tatt initiativ»

I dommen står det også at retten finner det bevist at tiltalte hadde samleie med søsteren mens hun sov og at hun dermed var ute av stand til å motsette seg handlingen.

«I lys av dette og alle hendelsene som fant sted den kvelden og natten, herunder de mange kranglene mellom partene, finner retten det
helt utenkelig at fornærmede skal ha tatt initiativ til samleie slik tiltalte hevder.», står det i dommen.

– Vi har fått medhold på alle punktene. Det er en riktig dom med en streng straff, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes.

FORSVARER: Helene Elness er forsvarer for mannen som er dømt i Bergen tingrett for å ha voldtatt to søstre i en av Bergens omegnskommuner.

«En trussel om å drepe»

Mannen var også tiltalt for å ha truet med å drepe kjæresten og hele hennes familie hvis han ble fengslet, noe mannen benektet under rettssaken.

«Sett i lys av tiltaltes egen forklaring om at han lett blir krenket og at han blir veldig sint dersom han blir krenket, finner retten tiltaltes forklaring lite troverdig på dette punkt.», heter det i dommen.

Retten mener tiltaltes uttalelse er å anse som en trussel om å drepe fornærmede og hennes familie, og at han ved sin trussel har opptrådt slik at det var egnet til påvirke søstrene til å unnlate å ringe politiet for å anmelde ham.

I tillegg var mannen tiltalt for skremmende oppførsel mot en kvinnelige leietaker. Den saken ble opprinnelig henlagt av Oslo-politiet, men ble gjenåpnet i forbindelse med voldtektsanmeldelsene.

– Han var alt fra rolig og flørtende til å bli aggressiv og truende. Jeg har aldri vært så redd for et menneske før, forklarte leietakeren i retten.

Her la retten tiltaltes erkjennelse til grunn, og han blir å domfelle for forholdet.

35-åringens forsvarer hadde mandag formiddag ikke mottatt dommen og hadde ingen kommentar.