Norge

Regjeringen utsatte jernbaneprosjekt til 26 milliarder på grunn av muntlige tilbakemeldinger

Da regjeringen utsatte Ringeriksbanen tok de beslutningen basert på muntlige tilbakemeldinger. Ingen nye kostnadsberegninger var laget.

Her lover statsminister Erna Solberg byggestart på Ringeriksbanen allerede i 2019. Nå er prosjektet utsatt med minst to år. Pressekonferansen med de borgerlige partilederne og samferdselsministeren fant sted på Sundvolden i august 2015.
  • Anders Haga

Den skulle være ett av symbolene på regjeringen Solbergs gjennomføringskraft. Etter å ha vært snakket om i over 100 år, og vedtatt av Stortinget på 1950-tallet, satte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen umiddelbart i gang arbeidet med å få realisert Ringeriksbanen. På en pressekonferanse på Sundvolden sommeren 2015 varslet han – sammen med de fire borgerlige partilederne – at det skulle planlegges i ekspressfart med byggestart i 2019 som mål.

Hele 50 minutter kortere skulle reisetiden mellom Oslo og Bergen bli når den nye strekningen sto ferdig i 2024 – eller som statsministeren selv sa: «Det skal bli lettere for østlendingene å komme til Norges vakreste by.», skriver BT.

Les hele saken med abonnement