Norge

Jente (15) siktet for knivdrap på 17 år gammel jente i Kristiansand

17-åring døde etter å ha blitt knivstukket på jobb i Sørlandssenteret. Den siktede 15-åringen skal ha rømt fra en barnevernsinstitusjon samme dag.

En 17 år gammel jente døde som følge av skadene etter at en tenåring knivstakk to kvinner på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
  • Nina Selbo Torset
    Journalist
  • NTB

SISTE: Politiet har kalt inn til pressekonferanse torsdag kl. 11. Aftenposten følger saken.

En 15 år gammel jente er siktet for drap og drapsforsøk etter onsdagens knivstikking av en kunde og en ansatt ved Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand.

To personer ble knivstukket i 17.30-tiden. Like over midnatt ble en 17 år gammel jente bekreftet død. Tilstanden til det andre offeret, en kvinne i 20-årene, er foreløpig ukjent.

Den drepte 17-åringen var vikar ved Coop Obs, melder Fædrelandsvennen.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt melding om at en av våre medarbeidere på Coop Obs døde som følge av skadene hun ble påført i den tragiske hendelsen i går. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, kolleger og etterlatte, sier administrerende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest.

Det er etablert et kriseteam sammen med politiet for å ta vare på kollegene, opplyser Klovning. Pårørende er varslet.

Politiets teknikere og etterforskere jobber på åstedet inne på Obs-butikken.

Skal ha rømt fra en barnevernsinstitusjon

Ansatte, kunder og leger som tilfeldig var på Sørlandssenteret, hjalp de to kvinnene som ble knivstukket, melder Fædrelandsvennen.

Vitner forteller til avisen at 15-åringen som nå er siktet for drap og drapsforsøk, skal ha fått tak i en lang kniv.

– Hun var ung, ropte og gråt, sier et vitne.

15-åringen er en kjenning av politiet, men de opplyser at det er uklart hva som vil skje med henne videre. Politiet kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningspersonene og de to ofrene.

– Hun hadde tidligere på dagen rømt fra en barnevernsinstitusjon på Sørlandet, opplyser fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille.

Jenta ble pågrepet uten dramatikk et annet sted på kjøpesenteret. Politiet ber vitner som har observert hendelsen eller som har viktig informasjon, om å ta kontakt.

  • I fjor ble to personer knivdrept av en 16-åring i Kristiansand. Han er nå dømt til 11 års forvaring.

Skal ha truet flere

Senterdirektør Ruben Storevold opplyser i en skriftlig uttalelse til Fædrelandsvennen at Nokas' sikkerhetspersonell evakuerte senteret og ba butikkene om å stenge frem til de fikk oversikt over situasjonen.

Flere personer var imidlertid vitne til kaoset som fant sted like etter at meldingene om at folk måtte holde seg unna andre etasje rullet ut over høyttaleranlegget.

Et av vitnene forteller til Fædrelandsvennen at jenta skal ha truet flere andre på senteret, mens et annet vitne opplyser at de to fornærmede ble knivstukket i magen og i siden.

Politiet kan foreløpig ikke bekrefte dette, men forteller at de fikk svært mange meldinger om hendelsen. De ønsker ikke å gi ytterligere informasjon før på en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand torsdag formiddag.

Aftenposten følger saken.

Les mer om

  1. Sørlandssenteret
  2. Kristiansand
  3. Drap
  4. Politiet
  5. Coop