Norge

- Sterk mistanke mot drapssiktet far

Politiet vil torsdag be Oslo tingrett om forlenget fengsling for den 29 år gamle mannen som er siktet for drap på sin ti uker gamle sønn. Babyen døde tre dager etter at han kom til Ahus med store skader.

Nekter for å ha drept sin ti måneder gamle sønn: Det drapssiktede samboerparet avviser straffskyld. Den 29 år gamle faren forsvares av advokat Arne Gunnar Aas (t.v.) og den 30 år gamle moren av advokat Bjørn Rudjord, her fotografert i Oslo tingrett etter et tidligere fengslingsmøte.
 • Frode Sætran

— Obduksjonsrapporten viser at gutten døde av store skader. Politiet mener at det ikke kan være andre enn foreldrene som kan ha påført ham skadene. Siden bevisene er sterkere mot faren, vil vi torsdag begjære forlenget varetekt i fire uker, sier politiadvokat Kari Kirkhorn i Oslo politidistrikt.

-Vi vil be om at varetektsfengslingen mot den siktede faren blir forlenget. Vi mener bevisene mot ham er styrket, sier politiadvokat Kari Kirkhorn. Politiet håper at etterforskningen kan være avsluttet om en måneds tid.

Etter det Aftenposten erfarer, er det forklaringer fra moren og andre familiemedlemmer som har styrket politiets mistanke mot barnets far. Det skal også være bakgrunnen for at det bare er han som begjæres varetektsfengslet.

Les også:

Les også

Samboerpar siktet for å ha drept sin ti uker gamle baby

Faren i fengsel, moren er løslatt

29-åringen har sittet i varetektsfengsel siden midten av september. Han har hele tiden nektet straffskyld. Også barnets mor, mannens samboer, ble varetektsfengslet. Hun ble løslatt i midten av november, men er fortsatt siktet.

— Hun nekter straffskyld, sier morens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord.

Både Borgarting lagmannsrett og Oslo tingrett har i flere fengslingskjennelser lagt vekt på at det er sterk mistanke om at faren (29) har drept sin ti uker gamle sønn.

- Han fastholder sin forklaring og nekter straffskyld. Her er begge foreldrene siktet, sier farens forsvarer, advokat Arne Gunnar Aas.

Les også:

Les også

Politiets ansvar for de mest sårbare | Odd Reidar Humlegård

-Vold mot et forsvarsløst barn

Volden skjedde mot et forsvarsløst barn og det vil støte den alminnelige rettsfølelsen å løslate noen som er siktet for en så alvorlig forbrytelse, mener domstolene.

Samboerparet kom med den lille gutten til Ahus i Lørenskog 17. desember i 2014. Selv om legene gjorde alt som var mulig, døde gutten tre dager etterpå, den 20. desember.

Legene på Ahus i Lørenskog varslet politiet da de så de store skadene den ti måneder gamle gutten var påført. Foreldrene ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse. Siktelsen er senere utvidet til å gjelde forsettlig drap.

Sykehuset varslet politiet, fordi skadene etter legenes mening var så store at de ikke kunne skyldes uhell eller fall. Foreldrene ble siktet for legemsbeskadigelse, men de ble løslatt etter avhør.

Siktet etter obduksjonen

Ahus sendte den lille gutten videre til Rikshospitalet, men heller ikke spesialistene der kunne gjøre mer for gutten, som døde etter noen dager.

Da obduksjonsrapporten ble klar i sommer, ble samboerparet siktet for drap og deretter varetektsfengslet.

— Etterforskningen pågår fortsatt, men vi regner med at den vil være avsluttet om en måneds tid, sier politiadvokat Kari Kirkhorn.

Les også:

 1. Les også

  Babyen overlever, men har fått celebral parese

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  FORELDRELIV
  Publisert:

  Psykologen: Bruk tid med sønnene dine denne høsten, og vis hvordan man er en skikkelig mann anno 2022. Ikke 1942.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5