Norge

Kvinne omkom i bilulykke på Romerike og mann omkom i MC-ulykke i Romsdal

En kvinne i 20-årene omkom i en frontkollisjon mellom en lastebil og en personbil i Rånåsfoss i Sørum kommune på Romerike mandag morgen.

Føreren av personbilen, en kvinne i 20-årene, omkom på stedet etter at hun kolliderte front mot front med en lastebil ved Rånåsfoss i Sørum.

Ulykken skjedde litt etter klokken 9. Tre kvarter senere opplyste politiet på Romerike at personbilføreren var bekreftet omkommet. Hun var alene i bilen da ulykken skjedde.

Føreren av lastebilen slapp fysisk uskadet fra ulykken og har avgitt forklaring til politiet.

– Ut ifra hans forklaring, som støttes av spor på stedet og andre vitneforklaringer, tyder alt på at det er personbilen som har kommet over i feil kjørefelt, sier operasjonsleder Arild Bråten hos politiet på Romerike til NTB.

Lastebilsjåføren har ikke status som mistenkt. Ifølge hans forklaring forsøkte han å tute og blinke da han så at personbilen kom over i feil kjørefelt.

– Han forsøkte også å bremse ned samtidig som han forsøkte å svinge unna. Dessverre hjalp det ikke, sier Bråten.

Pårørende er varslet om ulykken, som skjedde på Borgenveien rundt 200 meter fra Rånåsfoss bro i retning Auli.

Veien var en periode stengt etter ulykken, men åpnet igjen mandat ettermiddag. Politiet arbeider videre med avhør og tekniske undersøkelser.

MC-ulykke

Mandag omkom også en mann i 40-årene i en MC-ulykke på fylkesvei 663 nær Langvatnet i Fræna i Romsdal.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 13.42 mandag ettermiddag.

– Det er en enslig motorsyklist som har kjørt av veibanen. Han ble bekreftet omkommet av helsepersonell på stedet, sier operasjonsleder Arild Reite til NTB.

Hva som forårsaket ulykken er foreløpig uklart. Politiet arbeider fortsatt på stedet og får bistand fra Statens vegvesen i arbeidet med å avklare hendelsesforløpet.

Ved 19-tiden mandag kveld opplyser politiet at fylkesveien er gjenåpnet for trafikk.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Sørum