Mann alvorlig skadet etter knivstikking i Oslo sentrum. Politiet jakter mistenkt

En mann i 40-årene ble knivstukket i Osterhaus gate i Oslo sentrum søndag morgen. Politiet jakter en mistenkt som sist skal ha blitt sett på Sofienberg.

Ingen er pågrepet etter at en mann ble knivstukket i Oslo sentrum søndag morgen. Offeret er alvorlig skadet, og etterforskningen fortsetter, opplyser krimvakta ved Oslo politidistrikt søndag kl. 16.30.

De kan foreløpig ikke si noe om hva som skjedde forut for knivstikkingen.

Dette er signalementet

Det var like før klokken syv i dag tidlig at politiet ble oppringt om hendelsen.

– Et vitne observerte en person som lå på gaten og ropte om hjelp. Få sekunder senere ringte AMK-sentralen og fortalte at de hadde fått beskjed om knivstikking, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen i 40-årene skal ha blitt stukket med en skarp gjenstand. Han fremsto som alvorlig skadet og ble kjørt til sykehus. Ifølge VG sa helsepersonell på stedet at fornærmede hadde stikkskader forenlig med kniv.

Politiet har fått opplysninger om at mistenkte ble observert på Sofienberg i Helgesens gate klokken 08.57 i dag. Han var iført en mørk eller marineblå parkas av merket Canada Goose, mørke bukser og lyse joggesko med rødlige/ oransje felter. Ifølge en tidligere tweet fra politiet skal mannen ha asiatisk opprinnelse.

Politiet søkte i området, men søndag ettermiddag var ingen pågrepet i saken.

Sjekket ut av saken

Politiet anholdt først en mann etter beskrivelsen fra et vitne. Han ble pågrepet ikke langt fra patruljen på stedet. Denne mannen er sjekket ut av saken.

Området ble søndag morgen sperret av og kriminalteknikere sikret spor. Ifølge VG skal politiet ha sikret seg videobilder av hendelsen.