Frp-politiker siktet for nakenfilming

Trekker seg fra alle verv.

En Frp-politiker på Vestlandet er under politietterforskning etter at han i skjul skal ha snikfilmet nakne menn i dusjen. Politikeren ble pågrepet søndag og er siktet.

Mannen som kontaktet politiet hadde mistanke om at han ble filmet naken av Frp-politikeren på sistnevntes bad. Mannen skal også ha sett filmopptak på Frp-politikerens PC — opptak som viste en annen mann som ble nakenfilmet i skjul.

Frp-politikeren har bedt om fritak fra alle verv i partiet. Dette omfatter også listeoppføringene til høstens valg.

– Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, opplyser partiets generalsekretær, Geir A. Mo til NTB.

– Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd. Han var også svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier generalsekretæren.

Beslagla PC

Politiet skal søndag ha ransaket den siktedes bolig og beslaglagt blant annet en PC.

Ifølge Dagbladet.no er mannen siktet etter straffelovens paragraf 201b; i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det. Strafferammen for overtredelse av denne lovbestemmelsen er fengsel i ett år.

Siktelsen skal omfatte filming med skjult kamera av et antall voksne menn mens de dusjet. Det skal ikke være seksuell handling knyttet til siktelsen.

— Han har sittet i avhør hos politiet siden søndag kveld. Han er imidlertid ikke varetektsfengslet, sier advokat Arvid Sjødin.

Ikke avhørt

Advokaten ble kontaktet av politikeren søndag kveld og bedt om å representere ham.

— Politiet har i dag anledning til å holde en person i tre dager, men de har varslet at den mistenkte vil bli løslatt, sier Sjødin som ennå ikke har fått satt seg skikkelig inn i saken.

— Jeg kommer til å være til stede ved eventuelle avhør. Selv ønsker han at saken skal etterforskes slik at den raskt kan bli avsluttet.

— Hva vet du eksakt hva han er siktet for?

— Det er i media blitt referert til at han er siktet for å ha tatt bilder av unge gutter med skjult kamera. Slik jeg oppfatter det, er det ikke tale om unge gutter, men om voksne menn.

— Hvordan reagerer han selv på siktelsen?

— Enhver som er under etterforskning er preget av det. Men han er fattet og ved godt mot, sier Sjødin.

- Vi er i sjokk

Ingen i partiorganisasjonen lokalt vil kommentere saken overfor Aftenbladet.no. Alle henviser til partiets generalsekretær Geir Mo. Aftenbladet har gjentatte ganger i ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med Geir Mo, men han har så langt ikke svart på henvendelsene.

— Jeg vil ikke kommentere saken. Dette må du ta opp med Geir Mo, sier Frp-leder Siv Jensen til Aftenbladet.no.

Aftenbladet har i ettermiddag snakket med en rekke Frp-politikere om siktelsen. Flesteparten er ordknappe. Fylkesleder Terje Halleland legger ikke skjul på at han er overrasket:

- Vi er i sjokk, sier Halleland til Aftenbladet.no.

Fylkeslederen ble kjent med siktelsen gjennom medieomtale mandag ettermiddag.

— Jeg har ennå ikke vært i kontakt med politikeren det gjelder, sier Halleland.

Han opplyser at partiet de nærmeste dagene må vurdere hvilke konsekvenser saken skal få for den angjeldende politikeren og i partiet lokalt

- Regelverket vårt er slik at en politiker blir suspendert den perioden etterforskningen pågår, sier Halleland til Aftenbladet.no.