Raja fikk ikke møte drapssiktet norskpakistaner

Uroen i Pakistan etter drapet på Benazir Bhutto har gjort det vanskelig for advokat Abid Q. Raja å treffe norskpakistaneren (24) som er siktet for drap i Islamabad.

Fredag ga Raja opp å møte sin klient, men han vil prøve igjen lørdag.

– Jeg dro for å besøke ham. Da jeg omsider kom fram, var det ikke noe politi der som hadde myndighet til å bestemme. Politisjefen, som ikke var til stede, hadde gitt beskjed om at ingen skulle få treffe den siktede, sier Raja til Nettavisen på telefon fra Pakistan.

Raja har tidligere uttrykt frykt for at den drapssiktede 24-åringen risikerer dødsstraff hvis han blir funnet skyldig.

Får lov

Også norsk UD har engasjert seg i saken, og fredag ble det kjent at Norges ambassade har fått lov til å treffe norskpakistaneren.

Det er klart at pakistanske myndigheter nå anser den 24 år gamle drapssiktede mannen for å være norsk. Det endrer norske myndigheters adgang til å møte mannen, opplyser Norges ambassadør i Pakistan, Aud Marit Wiig.

– Vi har etablert mannens nasjonalitet, og det er klart at han skal betraktes som norsk borger, og det er avklart at vi kan få treffe mannen, sier Wiig til NTB.

Utrygt område

Den 24 år gamle mannen er siktet for drap og voldtekt på en sju år gammel jente i oktober. Ifølge pakistansk politi og flere medier har mannen vedgått å ha drept jenta. Blant annet skal mannen ha forklart hva som skjedde til Aftenposten.no.

– Stedet mannen sitter i varetekt er imidlertid så utrygt på grunn av uroen i landet at det vil gå flere dager før et møte kan finne sted, sier Wiig.

Torsdag mistet flere personer livet i området da opptøyer i kjølvannet av drapet på Benazir Bhutto utspant seg.

Stengt til mandag

– Politistasjonen hvor mannen sitter fengslet, ligger i en bydel i Islamabad hvor det har vært betydelig uro både torsdag og fredag. Det betyr at adgangen er nokså begrenset og at politiet der er i høy beredskap for å ivareta lov og orden, sier Wiig.

Hun forteller at alle offentlige kontorer er stengt fram til mandag på grunn av den ustabile politiske situasjonen i landet. Det er derfor lite trolig at 24-åringen vil få noe besøk før den tid.