Norge

Saktekjørende biler på E6 demonstrerte mot lovgivning i India

En protest mot ny lovgivning i India resulterte i at flere hundre biler kjørte i saktegående demonstrasjon på E6 og E16 ved Jessheim søndag.

  • NTB

Øst politidistrikt varslet om en saktegående kø av mange biler og fikk meldinger om flere nestenulykker som følge av dette søndag ettermiddag. Trafikken på E6 mot Oslo lufthavn på Gardermoen ble hindret av demonstrantene.

Aksjonistene kjørte på E6 og E16 ved 12.30-tiden, og Vegtrafikksentralen advarte andre bilister i området og oppfordret dem til å ta det rolig.

– Det er snakk om flere hundre i samme følge, og de er sendt videre med streng beskjed om å følge trafikkreglene og kjøre normalt. Var en protest mot ny lovgivning i India, opplyser Øst politidistrikt etter at de hadde fått kontroll på kolonnen.

Til VG opplyste operasjonsleder Svein Walle at politiet oppfattet aksjonen som trafikkfarlig da de kjørte i en hastighet på mellom 10 og 20 kilometer i timen på motorveien.

– Vi har ikke noe imot aksjoner i seg selv, men det er mange farlige situasjoner som oppstår, og det er vi ikke så glade i, sier Walle til VG.

Les mer om

  1. E6
  2. Trafikk
  3. India