Valgte den største gullsjansen

SORIA MORIA (Ap.no): Petter Northug innrømmer at han er litt kynisk når han velger seg lagsprint foran 15 kilometer klassisk.

Petter Northug skal se dagens 15-kilometer fra hotellrommet. Her er han under dagens pressekonferanse. (FOTO: Lise Åserud/Scanpix)

Les også:

I morges klokken 09.30 møtte Petter Northug opp sammen med Ola Vigen Hattestad til pressekonferanse foran lagsprinten. Hans lagkamerater gjorde de siste forberedelsene til 15 kilometeren. Han skal finne seg et rom å se løpet på TV.

Les også

TIRSDAG 13.00: Følg 15-kilometeren direkte

Styrer unna unødvendig styr

Petter Northug innrømmer at han på en måte at han valgte seg lagsprinten ettersom han mener at gullsjansene er størst der.

— Det hadde blitt så mye styr dersom jeg hadde havnet på en 5. plass. Ned på seremoniplassen og alt det som følger med, sa Petter Northug.

Han mener at en slik oppladning til en lagsprint ikke ville vært ideelt. Derimot synes han at det er greit å takle ståket når det går bra. Han er altså langt fra sikkert det hadde gått bra dersom han hadde gått løpet.

Hattestad igjen

Han skal gå sammen med Ola Vigen Hattestad. Samme mann som han egentlig skulle ha gått lagsprinten sammen med i OL i fjor. Den gang ble Hattestad syk og overlot plassen til Øystein Pølsa Pettersen. Den gang ble det gull ti Norge. For at han ga fra seg plassen til Pettersen fikk han prisen Årets Forbilde på Idrettsgallaen.

— Dersom jeg blir syk i løpet av natten kommer jeg til å gjøre det samme om igjen, forteller Vigen Hattestad.

Petter Northug går trolig ankeretappen på lagsprinten. Og han frykter ingenting.

Fryktløs

Ikke frykter han Hellner-bakken som den lange bakken bak Gratishuagen er kalt, ikke frykter han Emil Jönsson som han allerede har slått i en spurt og ikke frykter slitet som en lang lagsprintkonkurranse er.

- Vi er et veldig bra lag. Begge er i god form og vi skal kjempe om seieren, sier Northug.

Ola Vigen Hattestad håper å kunne gi Petter Northug en skikkelig fordel på.

— Gir jeg Petter en ledelse på 10 meter er det bra. Blir den 100 meter, selvfølgelig enda bedre, sier Ola Vigen Hattestad.