To politifolk har status som mistenkt etter at politiet skjøt mann i Telemark

To tjenestepersoner har status som mistenkt etter at en mann i 30-årene ble drept av politiet på Bolkesjø tirsdag. Samtidig er tjenestevåpen beslaglagt.

Krimteknikere på stedet der en mann i 30-årene tirsdag ettermiddag ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark.

– Det er gjort beslag av tjenestevåpen, men jeg vil ikke si hvor mange våpen som er beslaglagt, sier Helle Gulseth, fungerende leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten til NTB.

Det var mandag ettermiddag at en mann i 30-årene ble skutt og drept av politiet ved Bolkesjø turisthotell i Telemark. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn og etterforsker saken.

Telemarksavisa skrev onsdag at det var beslaglagt våpen hos den drepte mannen, men Gulseth presiserer at det er snakk om tjenestevåpen fra politiet.

– To tjenestepersoner har status som mistenkt i saken. Begge ble avhørt i går kveld og i natt, sier Gulseth.

Hun sier at de vil gjøre flere avhør utover dagen av både polititjenestepersoner og sivile.

Skytingen fant sted i en loftsleilighet i huset merket med rød ring. Bygningen til venstre i bildet er nedlagte Bolkesjø Høyfjellshotell.

Får bistand fra Kripos

Gulseth vil ikke gå inn på hva tjenestepersonene som er mistenkt i saken, har sagt i avhør.

– Innholdet i forklaringene er det for tidlig å si noe om.

Spesialenheten får bistand fra Kripos til å gjøre åstedsundersøkelser på stedet. Det er ikke klart hvor lenge åstedsundersøkelsene vil pågå.

Vitne: Mannen hadde øks

Varden skriver at mannen i 30-årene tirsdag ringte til en kollega på arbeidsplassen på Notodden. Mannen skal ha vært sykmeldt en periode og skal ha slitt psykisk. Samtalen gjorde kollegaen bekymret og førte til at kollegaen dro til Bolkesjø sammen med en annen i firmaet.

– Da de kom inn i leiligheten, kom han mot dem med en øks. Han truet dem ikke med øksa, men de oppfattet likevel situasjonen slik at det var tryggest å gå ut. Han skal ikke ha fulgt etter dem ut av boligen, sier eieren av firmaet der mannen i 30-årene jobbet.

Kollegaene ringte deretter til politiet.

Gulseth i Spesialenheten vil ikke si om de har beslaglagt noen øks på stedet.

– Åstedsundersøkelsene pågår fremdeles, og jeg ønsker ikke å si noe om hva som er funnet på stedet, sier hun.

Vitner hørte flere skudd

Et vitne Varden har snakket med, sier at han hørte det han tror må ha vært tre skudd etter at politiet gikk inn i leiligheten.

Eieren av firmaet der mannen jobber, sier til VG at kollegaene skal ha hørt fire skudd.

– Per nå kan vi ikke si noe om hvor mange skudd som ble avfyrt. Det er en del av etterforskningen, sier Gulseth i Spesialenheten.

– Ble det avfyrt varselskudd?

– Det er også noe av det etterforskningen vil belyse.

Politimester Ole Bredrup Sæverud sier til VG at tjenestepersonene som var involvert, ikke er tatt ut av tjeneste.

– Det har på nåværende tidspunkt ikke vært noen grunn til det, sier Sæverud.