Norge

Nytt svindelforsøk mot Finn.no

Finn.nos brukere har igjen blitt rammet av svindelforsøk.

Nettmarkedsplassen Finn.no advarer i dag brukerne sine mot en falsk e-post, som forsøker å lure mottakerne for ID-opplysninger. FAKSIMILE FINN.NO

 • Sigrid Anna Eggen

Les også:

I løpet natten har flere av nettmarkedsplassens brukere mottatt en e-post som angivelig er fra Finn. I virkeligheten er det imidlertid svindlere som står bak, advarer Finn.no på sine nettsider.

I e-posten får brukerne beskjed om å logge seg inn på Finn.no via en lenke, og oppdatere personlig informasjon. Metoden kalles phishing, og er en måte å fiske etter ID-opplysninger på. Brukerne oppdres til å slette e-posten, og for all del ikke å gjøre som det bes om.

Avslørt av skrivefeil

Det er bare én måned siden Finn.no sist gang ble utsatt for et phishing-forsøk. I denne e-posten, som var formulert på dårlig norsk, ble brukerne bedt om å oppdatere sin personlige info, på bakgrunn av at det var identifisert uvanlig aktivitet i brukerkontoen.

Teksten i den nye svindel-e-posten er så og si lik den forrige. Forskjellen er at denne gangen har personene bak tatt seg bryet med å formulere seg på bedre norsk. Likevel er den relativt enkel å avsløre på grunnlag av flere åpenbare skrivefeil og grammatiske feil.

Finn.no advarer mot å klikke seg inn på lenken i e-posten. Nettmarkedsplassen oppfordrer videre dem som har vært så uheldige å gi fra seg personopplysninger til å ta kontakt med Datatilsynet og politiet, for råd mot misbruk av informasjonen.

 1. Les også

  Datasikkerhet mot kriminelle

 2. Les også

  Hackere utnytter finanskrisen

 3. Les også

  Finn.no advarer mot svindlere

 4. Les også

  IKEA misbrukt i svindelforsøk

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Skatteetaten advarer mot nye svindelforsøk

 2. NORGE

  Har du fått denne e-posten fra Netflix?

 3. DIGITAL

  Høysesong for svindlerne: Her er tipsene som gjør at du ikke blir lurt

 4. KULTUR

  Advarer om Netflix-svindel

 5. NORGE

  Datatilsynet: Schibsted lagret brukerdata fra 2001

 6. NORGE

  – Hvis vi oppdager at vi har data vi ikke skulle hatt, vil de bli slettet