Trekker seg fra KM

Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid trekker seg fra morgendagens kretsmesterskap, etter krass kritikk fra danseforbundet.

Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid trekker seg fra KM, men skal delta i VM for seniorer over 35 i desember. (Foto: Bjørn Erik Larsen/Scanpix)

— Vi har bestemt oss for at Carsten og Katrine trekker seg fra kretsmesterskapet, sier Kathrine Haldorsen, prosjektleder i TV2.

- De synes ikke det er noe gøy når forbundet har reagert på denne måten. Det virker som alt er feil. Katrine har feil truse og feil hår, og forbundet vil bestemme hva vi skal filme .

Norges Danseforbund har slått hardt ned på den planlagte VM-deltagelsen til de to tidligere ”Skal vi danse”-vinnerne Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid.

- Trist og dumt

Paret skal delta i VM for seniorer over 35 år i desember, og i den forbindelse er TV2 i gang med å lage et program som skal hete ”Hjelp, vi skal til VM”. Etter planen skulle de også delta i morgendagens kretsmesterskap i Sandbekkhallen i Rælingen. Tidligere i november deltok de også i NM i flerdans i Bergen.

Men danseforbundet reagerer på at TV2 skal ha fremstilt paret som Norges beste dansere i promoteringen av VM-deltakelsen, i tillegg til at de mener nivået de holder er såpass dårlig at de vil bringe skam på konkurransen.

Det er utrolig trist og dumt at det har blitt slik. Det hele er litt tullete. Vi har aldri fremstilt Carsten og Katrine som det beste paret i Norge, det er vi veldig klar over at de ikke er , sier Haldorsen.

Hun fikk tilsendt et brev fra forbundet, hvor det ble uttrykt sterk misnøye med TV2.

Feil truse

Forbundet reagerer på flere ting.

I tillegg til at TV2 skal ha fremstilt Moholt og Skjelbreid som Norges beste par, settes det spørsmålstegn ved avdelingens kunnskap om dans og toppidrett.

Det pekes også på at Moholt og Skjelbreid ikke fullstendig overholdt regler innenfor dansen rundt skjeggvekst, og farge, lengde og mål på damens truse da de deltok i NM i november.

— Brevet er ganske drøyt og veldig mye av det som blir påstått stemmer ikke overhodet. Om man googler Carsten og Katrine, kan man lese at i hver sak som er skrevet har de understreket at dette er VM for ”old boys”, og at de regner med å bli gruset av de andre deltakerne, sier Haldorsen.

Det står også i brevet at etter ni måneder med trening, burde man forvente et høyere nivå av Moholt og Skjelbreid. De to trenes til daglig av "Skal vi danse"-dommer Tor Fløysvik.

Vi innser at dans er en vanskelig og krevende idrett og har aldri hevdet noe annet. Vi i TV2 føler også at vi har bidratt til å få økt fokus på faget, som vi er fulle av beundring for. Vi er forundret over at dette kommer fra danseforbundet, fastslår Haldorsen.