Gullsmed siktet for millionkupp

En gullsmed er siktet for å ha vært med på milliontyveriet mot Gullborgen i Oslo i februar. En nær venn av NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann er også siktet.

Naboer hørte boring i bygget ved 23-tiden den aktuelle lørdagen i februar.

Les også:

En av de syv som sist torsdag ble pågrepet for å ha deltatt i tyveriet, er en gullsmed i 50-årene. I mannens gullsmedforretning fant politiet smykker og gull de mener stammer fra kuppet mot Gullborgen, melder TV 2. Politiets teori er at mannen var mottakeren av smykkene som ble stjålet i det oppsiktsvekkende tyveriet.

Gullborgen ble frastjålet verdier opp mot 40 millioner kroner etter at tyver tok seg inn i forretningens hvelv ved å bryte seg gjennom flere dører og vegger og gå inn via et tilstøtende kjellerlokale.

Mannen stiller seg uforstående til siktelsen og sier via sin advokat at han ikke har kjennskap til det politiet påstår er en avtale om å ta imot gullet.

Schumanns venn

Under innbruddet i gullsmedforretningen i Oslo sentrum tok tyvene med seg sentralen som styrte overvåkingskameraene i lokalet. En annen av de siktede er en mann som skal ha bred er erfaring med utstyr som brukes til overvåking og avlytting. Han har jobbet med sikkerhetsutstyr både i Norge og i utlandet, skriver VG.

Mannen skal ha tette bånd inn mot ransmiljøet i Oslo og var siktet for medvirkning til NOKAS-ranet i en tidlig fase av etterforskningen. Siktelsen mot ham ble imidlertid henlagt. Mannen er en nær venn av NOKAS-dømte Kjell Alrich Schumann.

Hans advokat Øystein Storrvik sier at mannen nekter enhver befatning med saken.

Hemmelig fengslingskjennelse

Torsdag ble syv menn, alle kjenninger av politiet, pågrepet på forskjellige adresser i Oslo. De arresterte skal være av både norsk og utenlandsk opprinnelse.

Seks av de sju mennene ble varetektsfengslet i Oslo tingrett lørdag. Løslatelsen av sistemann ble anket med oppsettende virkning, noe som innebærer at han blir sittende i varetekt i påvente av ny behandling. Fengslingsmøtet skjedde bak lukkede dører, og kjennelsene er unntatt offentligheten.