Brannen på sementfabrikken i Brevik i Telemark slukket

Brannmannskapene avsluttet tirsdag morgen arbeidet etter at det begynte å brenne i en bygning på Norcems sementfabrikk i Brevik i Grenland mandag kveld.

Det begynte mandag kveld å brenne i kullanlegget hos Norcem i Brevik. Brannmannskapene fikk kontroll over flammene etter en drøy times arbeid, og brannen ble meldt slukket tirsdag morgen.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 21.51, og alle ansatte ble evakuert.

Klokken 23.18 meldte brannmannskapene at de hadde kontroll på stedet og like før klokken 6 tirsdag morgen var brannen helt slukket, opplyser politiet.

Industrivernleder Geir Møller sier til Telemarksavisa at det er finkull som er antent. Han mener årsaken til brannen er vanninntrengning i et elektrorom.

– Alt vannet som har kommet etter regnet i dag, har stanset styringsprosessen. Finkullet er selvantennende når det ligger stille, forteller Møller til avisen.

Fungerende fabrikksjef, Knut Erik Nielsen, sier at det nå blir en produksjonsstans på noen dager.

170 hustander i Agder uten strøm

Uværet som kom inn over Sør-Norge mandag kveld har også ført til en rekke strømbrudd.

Tirsdag morgen er 170 husstander uten strøm i Agder, opplyser Agder Energi.

Nettselskapet har hatt feilrettere ute hele natt til tirsdag, melder NRK. På det verste mandag kveld var nesten 3.000 husstander strømløse.

Strømbruddene skyldes kraftig regn med lyn og torden over store deler av Sør-Norge.

Fra mandag klokken 18 til tirsdag morgen er det registrert nesten 10.000 lynnedslag på Sør- og Østlandet, ifølge lynregistreringen fra Meteorologisk institutt.

De fleste lynene ble registrert i Rogaland, Agder, Vestfold, Telemark og Buskerud.

Mandag formiddag sendte Meterologisk institutt ut gult farevarsel om styrtregn østenfjells og i Rogaland. I tillegg er det meldt om fare for mye lyn i store deler av Sør-Norge. Faren for lyn og torden ventes å bre seg østover til områdene rundt Oslofjorden og til indre strøk, og vil vare frem til tirsdag kveld.

Disse farevarslene gjelder i Norge akkurat nå.