Nadal vant thriller

Rafael Nadal brøt Roger Federers seiersrekke og vant sin første Wimbledon-tittel, men dette var kampen ingen fortjente å tape.

Rafael Nadal jubler over seieren.

Rafael Nadal — Roger Federer 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7

Roger Federers dominans av Wimbledon er over.

Etter tidenes kanskje beste finale kunne Rafael Nadal endelig feire sin første tittel i den legendariske Grand Slam-turneringen.

- Det er en drøm å spille på denne banen, min favoritturnering. Å vinne den er noe jeg aldri hadde forestilt meg, sa Nadal ifølge BBC etter triumfen.

Brøt serven

Publikummet på centre courten hadde nettopp vært vitne til en thriller ingen av de to kjempene fortjente å tape.

Nadal startet klart best og så lenge ut til å ta en enkel seier. De to første settene vant han med 6-4, men da fant endelig Federer frem sitt beste.

To set med tie-break senere sto det likt, og ikke før det var spilt 16 games i det femte og avgjørende settet var det over.

Nadal brøt først Federer sin serve, før han dro det hele i land minutter senere.

Dermed kunne Nadal legge seg ned på Wimbledon sitt gress å slippe jubelen løs.

- Jeg ga alt jeg hadde, kom inn i det igjen, men Rafa er en verdig vinner. Han spilte helt fantastisk, sa Federer som hadde vunnet fem strake Wimbledon-titler før årets turnering.

Fantastisk spill

Finalen varte i neste fem timer og hadde ballvekslinger som fikk tilskuerne til å klø seg i hodet over hvordan noe av det spillerne viste frem var mulig.

Spesielt Nadal vartet opp med noen fantastiske slag, mens Federer hadde noen utrolige server.

Nadals seier betyr at en fantastisk sportssommer fortsetter for spanjolene. Han hadde allerede vunnet French Open og dagens triumf kommer kort tid etter Spanias EM-gull i fotball.

Nadal og Federer er tennisens to suverent beste spillere.
Dette var Nadals første Wimbledon-tittel.