Skole evakuert etter trusler på Internett

Politiet har pågrepet en tenåring etter skoletrusselen. Glemmen skole i Fredrikstad vil bli holdt stengt i to dager.

Politiet pågrep torsdag ettermiddag en tenåring for bombetrusselen mot Glemmen vgs i Fredrikstad.

Har du tips eller bilder denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Østfold politidistrikt mottok i dag kl. 11.32 melding om at det var fremsatt trussel om alvorlig voldshandling rettet mot Glemmen videregående skole i Fredrikstad. Skolen ble evakuert på grunn av trusselen. Politiet har pågrepet en tenåring i forbindelse med saken. Politiet har foreløpig ingen flere mistenkte, og anser trusselsituasjonen som avklart. — Vi har pågrepet en person i tenårene, og sjekker nå ut om det er denne personen som har sendt ut trusselmeldingen, sier visepolitimester Thor Kleppen til Aftenposten.no.

Pågrepet av bevæpnet politi

Ifølge et øyenvtine skal personen ha blitt pågrepet utenfor en Kiwi-butikk på Kråkerøy mens han snakket i mobiltelefon. - En gutt ble lagt i jern av tre menn med maskinpistoler, sier Heidi Jansson til Aftenposten.no Ifølge Jansson virket ikke personen særlig overrasket. - Han var ganske rolig da han la fra seg mobiltelefonen og strakte armene i været, sier hun. Saken fortsetter under bildet.

— Bombetrussel

Etter det Aftenposten.no kjenner til er elevene blitt fortalt at det dreier seg om en bombetrussel. Politiet i Fredrikstad har anmodet bombegruppa i Oslo om bistand. - Det er blitt fremsatt en alvorlig voldstrussel på Internett. Vi fanget opp denne trusselen, og besluttet å evakuere skolen, sier politiinspektør Heidi L. Arneberg ved Fredrikstad politistasjon til Aftenposten.no. - Vi tar slike saker svært alvorlig, og det viktigste for oss innledningsvis er å få elevene vekk fra området, sier politiinspektøren. Politiet opplyser at de er på stedet og har iverksatt evakuering av elever og ansatt i samarbeid med skolens ledelse. Etterforskning er igangsatt ved Fredrikstad politistasjon.

Over 1000 evakuert

Ifølge politiet er over 1000 personer blitt evkuert. Aftenposten.no kjenner til at alle elevene måtte forlate eiendelene sine inne i skolebygningen i all hast da trusselsituasjonen ble kjent. Personlige eiendeler, PC-er og klær ble lagt igjen da elevene ble evkuert. - Vi fikk beskjed om trusselen 11.30 og tømte skolen i løpet av fem til ti minutter, sier rektor ved skolen John Kristiansen til Aftenposten.no. Han forteller at skolen har en egen beredskapsplan for slike hendelser, og at denne ble gjennomført i løpet av kort tid. Etter råd fra politiet besluttet de å stenge skolen også fredag. Anne Marit Skovly er avdelingsleder ved helse- og sosialfag på Glemmen. Hun sier at evakueringen gikk relativt rolig for seg. - Vi sendte elevene hjem med beskjed om å ikke komme tilbake før etter påske. Vi er godt trent etter flere evakueringsøvelser, så evakueringen gikk greit, sier hun til Aftenposten.no

- Lærerne forduftet

Elevrådsleder Christian Fredrik Leknes-Kilmork oppleved situasjonen som kaotisk. - Vi fikk beskjed om å komme oss ut så fort som mulig på grunn av en bombetrussel. Det er nok først i ettertid at folk skjønner hvor alvorlig situasjonen var, sier han til Aftenposten.no Elevrådslederen forklarer at det ble en del frustrasjon grunnet mangel på beskjeder. - Da vi kom ut var både lærere og ledelsen forduftet, så det var mange spørsmål vi ikke fikk besvart, sier han. Flere medier melder at også en annen skole i byen, Frederik II videregående skole, ble evakuert, men dette avkrefter rektoren ved skolen overfor Aftenposten.no. Også politiet avkrefter dette overfor Aftenposten.no. Aftenposten.no følger saken.

    Oslo-politiets beredskapstropp utenfor skolen.