Norge

Mann i 30-årene knivdrept i Kongsberg

Mannen i 30-årene skal ha blitt drept av en bekjent i natt. Den antatte gjerningspersonen, som også er i 30-årene, er pågrepet.

Teknikere fra Kripos på åstedet der en mann ble knivstukket natt til lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

  • Lorns Bjerkan

Fire-fem personer var til avhør hos politiet lørdag morgen, opplyser politiet til Aftenposten.

Alle disse personene var på privatadressen, et hybelhus med fem-seks hybler, i Kongsberg sentrum kort tid etter at mannen i 30-årene ble knivstukket. Politet fikk melding om hendelsen klokken 4.05 i natt.

— Da vi kom til stedet var det flere personer der, som vi raskt fikk kontroll over. Vi konstaterer da at en person var knivstukket, og at han var alvorlig skadet, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt ved Sør-Øst politidistrikt, avdeling Søndre Buskerud.

Bekjente

Han opplyser at det ble iverksatt livreddende førstehjelp på stedet. Både ambulanse og luftambulanse ble tilkalt.

- Grunnet dårlig vær kunne ikke luftambulansen ta av. Etter at personen hadde kommet med ambulanse til sykehus, ble han konstatert død, opplyser Gevelt.

Han forteller at den antatte gjerningspersonen ble pågrepet på stedet. Lørdag formiddag sitter mannen, som også er i 30-årene, i arresten i politihuset i Drammen.

En mann er død etter knivstikking på en adresse i Kongsberg tidlig lørdag morgen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Både offer og mistenkt er somaliske statsborgere

NTB melder at både den drepte og den siktede som somaliske statsborgere som begge har vært i Norge i minst ti år.

Ifølge Gevelt var mennene bekjente. Operasjonslederen vet ikke hva som skal være motiv for hendelsen, eller hvorvidt den antatte gjerningspersonen erkjenner å ha utført knivstikkingen.

Han kjenner heller ikke til hvilken type kniv som skal ha blitt brukt.

Den avdøde var bosatt på hybelhuset, mens den pågrepne bor et annet sted i Kongsberg. De skal ha møttes tidligere på kvelden og dratt til hybelhuset.

Siktelsen lyder på forsettlig drap, men politiet vet foreløpig lite om hendelsesforløpet, utover at det har vært en uoverensstemmelse i forkant.

— Det er alkohol med i bildet, men det usikkert om det var årsaken til aggresjonen, sier etterforskningsleder Morten Ole Pedersen til NTB.

Kripos bistår

Politiet har startet med tekniske undersøkelser på åstedet.

— Vi venter på tekniske etterforskere fra Kripos, som kommer for å bistå. Taktisk etterforskning pågår nå, sier Gevelt lørdag morgen.

Hvorvidt vitnene har sett selve knivstikken, er foreløpig ikke kjent for operasjonslederen. Politiet avhører også andre som kan ha informasjon om det som har skjedd.

Gevelt kjenner ikke til om den antatte gjerningspersonen er kjent for politiet fra før, men opplyser at politiet en rekke ganger tidligere har vært på adressen der drapet har skjedd.

Den siktede er så langt ikke avhørt. Han blir framstilt for varetektsfengsling i Kongsberg tingrett mandag.