Norge

Youtube-profil døde etter å ha gått gjennom isen ved Kongsberg

Det var Youtube-profilen Tor Eckhoff, kjent som «Apetor», som mistet livet i drukningsulykken på Jakobs dam vest for Kongsberg fredag.

  • NTB
  • Kjersti Nipen
    Journalist

57-åringen ble hentet opp av vannet av redningsdykkere etter å ha gått gjennom isen og fraktet til Ullevål sykehus med ambulansehelikopter. Han var alene på Jakobs dam da ulykken skjedde.

I en pressemelding bekrefter politiet at han lørdag døde av skadene. Eckhoff var bosatt i Sandefjord.

– De pårørende er kjent med at navnet offentliggjøres, skriver politiet.

Eckhoff var profilert på strømmetjenesten YouTube, der kontoen hans hadde over 1,1 millioner følgere. Hans mest sette video var søndag strømmet 94 millioner ganger.

Ifølge Sandefjords Blad , som først omtalte saken, var Eckhoff kjent for friluftsglede og ville påfunn i sine videoer.

Politiet opplyser til VG at de har grunn til å tro 57-åringen var på Jakobs dam nettopp for å spille inn en video.

– Ja, sier jourhavende jurist Thomas Kragelund i politiet til VG på spørsmål om dette. De vil ikke bekrefte om det er funnet videoutstyr eller lignende.

– Han vil bli savnet av mange

I en årrekke har Eckhoff under aliaset «Apetor» lagt ut humoristiske videoer om blant annet isbading og pussige stunt, under titler som «Skating in the harbour» og «On thin ice». De fleste av følgerne har han hatt i andre land enn Norge, ifølge intervjuer han tidligere har gitt. Der har han hatt enorm oppslutning om mange av sine Youtube-påfunn.

Til daglig var Tor Eckhoff ansatt ved Jotun-fabrikken i Sandefjord. Arbeidsgiveren sier det er med sorg de har mottatt meldingen om kollegaens bortgang.

– Han har vært en lojal og pliktoppfyllende medarbeider hos oss gjennom mange år og han vil bli savnet av mange. Vår medfølelse går til familie og nære, sier Jan Helge Eriksen, teknisk direktør i Jotun, i en kommentar til Aftenposten.