Norge

- Hun er verdens beste

Larviktreneren mener hun er verdens beste høyreback. Marit Breivik vil at Linn-Kristin Riegelhuth skal bevise det.

  • Forf>
  • <forf>arne Hole <

Å løpe fortest og skyte hardest er ingen dårlig kombinasjon på håndballbanen. Larvik-trener Karl-Erik Bøhn mener at Linn-Kristin Riegelhuth allerede er verdens beste høyreback. Landslagstrener Marit Breivik derimot gir "Linka" en utfordring før EM i Sverige neste måned.— Jeg liker ikke betegnelsen "verdens beste" før en spiller har utmerket seg i viktige kamper i et mesterskap. "Linka" kan bli verdens beste. Men det var en spiller ved navn Blisnova i VM i fjor som var ganske god...- Hva gjenstår for "Linka"?- Hun gjennomførte sin beste forsvarsøkt på treningen tidligere denne uken. Det er igjen et godt grunnlag for å bli enda bedre i angrep, sier Breivik.

Beundrer Jurak.

Larvik-jenta er selv svært ydmyk til det meste. Det må mye helium til for at hun skal ta av.- Det er hyggelig at Karl-Erik kaller meg verdens beste høyreback, men jeg har fortsatt mye å jobbe med. Selv synes jeg at Grit Jurak er veldig god. Hun har andre kvaliteter enn meg og har også mye mer rutine, sier 22-åringen, som har deltatt i bare to mesterskap.Det ene var nok for Bøhn.- De som husker EM 2004 kan sikkert si litt om "verdens beste". Og det hun har vist i Mesterligaen - der vi også møter verdens beste - holder for meg. Jurak har noen andre kvaliteter på sitt beste, men "Linka" har så mye at ingen er bedre.- Legger du ikke mye press på henne med slike karakteristikker? - Jo, men hun må tåle litt fokus. Forøvrig har vi bare sett begynnelsen på det hun vil bli!

Gir alt.

I Larvik stilles det bare ett spørsmålstegn ved Riegelhuth: Når sover hun egentlig? Ved siden av trening og kamper har hun fullt sykepleierstudie, og kjæreste i Haslum (Einar Sand Koren).- Hun gir alt hele tiden. Selv om vi møter Mjøndalen og leder 50-16, tar hun aldri lett på noe, sier beundrer Bøhn.Holdningene og kvalitetene har danske klubber merket seg.- De fleste klubbene i Danmark har ringt meg. Men skal jeg forlate Larvik, blir det ikke på grunn av pengene, men sportslige utfordringer, sier "Linka", som også vet at spørsmålet lyder "vil du bli millionær?". Og svaret er ja, uavhengig av Frithjof Wilborn.Men nå er det firenasjoners. Linn-Kristin Riegelhuth er opptatt av laget, samspillet, utviklingen og tryggheten - ikke seg selv.- Jeg er privilegert som får lov til å være med på dette, sier hun.Fornøyelsen er like mye på vår side!

TV 2 Zebra kl. 19.00

Les også

Uvurderlig skuddkraft

Linn- Kristin Riegelhuth skyter hardere enn de fleste. I kveld skal kun gjøre livet surt for Frankrike.