Private samlet inn 3 millioner kroner. Det reddet Andrea Fjellheims (33) liv.

Andrea Fjellheim (33) var høygravid da hun fikk lymfekreft. Etter flere cellegiftkurer fikk hun den rystende beskjeden: Det var ikke mer behandling å få i Norge. Men en lege, venninne og samboer slo seg ikke til ro med det.

Aftenposten presiserer

Etter publisering av denne artikkelen ble Aftenposten gjort oppmerksom på at Vertikal helse 23. april i fjor betalte ut 3,5 millioner kroner til å dekke kreftbehandlingen. Dette var etter at behandlingen var betalt med Spleis-pengene og igangsatt.

Fjellheim-familien visste ikke at de ville få behandlingen dekket av helseforsikringen da Spleis-innsamlingen ble satt i gang og behandlingen betalt.

Aftenposten har sett dokumentasjon på at utbetalingen fra helseforsikringen fortsatt står på familiens konto, med unntak av noen hundre tusen som dekker beløpet som manglet mellom beløpet samlet inn på Spleis og behandlingens pris.

I teksten på Spleis-innsamlingen står det: “Dersom deler av beløpet mot formodning skulle vise seg å dekkes av forsikring senere, vil eventuelle overskuddsmidler overføres til Kreftforeningen”.

Det er uavklart hva som skjer med pengene videre. Vertikal helse har gått gjennom saken, og ikke funnet avvik.


Hun var nesten syv måneder på vei med nummer tre. Men oljeplattform-kokken merket at noe var annerledes denne gangen. Svangerskapene med de første barna, Lotte (nesten 3) og Anders (4) hadde vært enkle. Nå var hun sliten. Og smertene i skulder- og brystregionen gikk ikke over. Nå var det så ille at hun måtte sove sittende, støttet opp av puter.

Andrea Fjellheim gikk til fastlegen, som sendte henne videre til fysioterapi og akupunktur. Men selv smertestillende hjalp ikke.

Dette var midt under koronapandemien. En natt ble det så ille at hun ba samboeren, Georg Vikra, ringe 113.

Les hele saken med abonnement