Beboerne blar opp for Kvartal 6

Runddansen om Kvartal 6 kan gå mot en slutt. Men politikerne har siste ordet.

Styreleder Agnar Blom og nestleder Sonja Yngvadottir har kjempet en hard kamp for at salget av Kvartal 6 på Torshov skulle skje på best mulig måte. Nå kan det hende de får kjøpe sine egne leiligheter.

— Finansieringen er i orden. Nå er det opp til politikerne å si ja eller nei.

Styreleder Agnar Blom i Kvartal 6 på Sagene er lettet. Selv bestemte han seg i tolvte time for å kjøpe sin egen leilighet. Han ble den 31. beboeren som går inn for dette.

- Det blir ikke gratis, for å si det sånn. Men istedenfor å bo i en slumgård, kan vi kanskje klare å få noe bra ut av dette, sier han.

Kaotisk prosess

Salget av Oslo kommunes Kvartal 6 har vært kaotisk. Et flertall av beboerne var i utgangspunktet imot salg. Da salget viste seg å være uunngåelig, ville beboerne kjøpe selv.

Boligbygg hevdet at minst halvparten av dem måtte kjøpe for at forkjøpsretten skulle gjelde. Foretaket forlangte også å selge til markedspris, ikke takst, slik beboerne ønsket. På toppen av det hele fikk bare de færreste tilsagn på lån.

Men med USBL på laget, kan det hele nå gå mot en løsning.

- Siden det ikke er snakk om å benytte seg av den kommunale forkjøpsretten, er vi heller ikke bundet av kravet om at 50 prosent av beboerne må kjøpe, sier assisterende direktør Knut Sannem i USBL.Likevel tør han ikke si noe om sannsynligheten for at de får tilslaget, til tross for at de går inn på samme bud som lå inne - 248 millioner kroner.- Til syvende og sist er det en politisk avgjørelse, sier han.


Les flere nyheter fra boligmarkedet her.

Borettslag

Ved et tilslag vil USBL stifte borettslag. Beboerne som har finansiering i orden, vil få kjøpe seg inn.

— Vi ser på dette som et hvilket som helst spennende prosjekt som vi kan utvikle videre. Det er mye å ta tak i, særlig når det gjelder utbedring. Men vår ambisjon er å få til et godt fungerende borettslag, sier Sannem.

Han påpeker at den store utfordringen blir å klare dette innenfor en økonomisk ramme som er spiselig for dem som bor der.

- Nå skal vi sammenstille saken og sende den over til byrådsavdelingen for videre behandling, sier administrerende direktør Amund Alm i Boligbygg.