Norge

Mann siktet for drap i Rogaland

En mann (32) er siktet for å ha drept en mann i 50-årene på Røyneberg i Sola i Rogaland, opplyser politiet.

Krimteknikere jobbet med å sikre spor på åstedet søndag kveld.
  • NTB
  • Ola Fintland

Ved 22-tiden søndag kveld jobbet politiet med å avklare om den drapssiktede 32-åringen kan avhøres i løpet av kvelden. Han blir nå ivaretatt av helsepersonell på sykehuset.

– Vi jobber med å avklare med helsepersonell om han er i stand til å gjennomføre et avhør i kveld, sier Stian Eskeland, jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt til Aftenbladet.

Bolighus avsperret

Søndag ettermiddag rykket flere politibiler, brannvesen og ambulanser ut til en adresse på Røyneberg i Sola kommune. Et bolighus ble avsperret med sperrebånd, og det avstengte området rundt huset ble passet på av to polititjenestemenn utover ettermiddagen og kvelden.

En mann i 50-årene ble funnet hardt skadet i bolighuset. Han ble erklært død kort tid etter. Det ble gjort livreddende tiltak på stedet, men livet sto dessverre ikke til å redde. Mannen som omkom er dansk statsborger med bostedsadresse i Norge.

Det var en innringer som meldte fra til politiet litt før klokken 16. Politiet rykket ut og pågrep en 32 år gammel mann kort tid etterpå.

– Han er siktet for forsettlig drap. 32-åringen ble satt i arrest, og er nå ivaretatt av helse, sier Stian Eskeland.

Mannen som er pågrepet og siktet for drap er ikke avhørt i saken. Politijuristen ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe om hvilken relasjon siktede og avdøde har.

Kom raskt fram

Ifølge politiet var de raskt på stedet sammen med brannvesenet og helsepersonell.

«Det ble gjort livreddende tiltak på stedet, men livet sto dessverre ikke til å redde», heter det i en pressemelding fra Sør-Vest politidistrikt.

Den døde mannen er dansk statsborger med bostedsadresse i Rogaland.
Avhører vitner

– Vi starter med vitneavhør i kveld av folk som kan ha fått med seg deler av hendelsesforløpet, sier Eskeland.

Politiet gir ut lite informasjon

– Var det andre personer i huset, Eskeland?

– Jeg vil ikke gå inn på hvem og hvor mange som var i huset. Men vi har avhørt en del vitner som kan ha fått med seg deler av hendelsesforløpet, sier Eskeland til Stavanger Aftenblad.

– Hva kan du si om hendelsesforløpet?

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på det nå av hensyn til etterforskningen, sier Eskeland.

– Var det en trusselsituasjon?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere på det nåværende tidspunktet, sier Eskeland. Han ønsker heller ikke å kommentere om det var våpen involvert.

Politiet jobber nå videre med vitneavhør og taktisk og teknisk etterforskning.

Les mer om

  1. Drap
  2. Sola