Mann dømt til to års fengsel for mishandling av kona og ungene gjennom ti år

En 49 år gammel mann er dømt til to års fengsel og må betale over en halv millioner kroner i oppreisning for å ha mishandlet og truet kona og barna i en årrekke.

Dommen falt i Borgarting lagmannsrett. Mannen fikk ett år i strafferabatt på grunn av langs saksbehandlingstid.
  • NTB

Gjennom ti år terroriserte mannen kona, hennes fire barn og yngstegutten, som ekteparet hadde sammen, ved blant annet jevnlig å slå, sparke, lugge, klype og dytte dem, ifølge dommen som ble avsagt i Borgarting lagmannsrett før helgen.

I tillegg er han dømt for å ha truet med å drepe to av barna og for å ha skjelt dem ut på det groveste, ved blant annet å kalle dem «ubrukelige drittunge», «mongo» og «verdiløs».

Lagmannsretten fant mannen skyldig på samtlige punkter i tiltalen og utmålte en straff på to års fengsel – fire måneder mindre enn det aktor ba om. Han må også ut med 100.000 kroner i oppreisningserstatning til hvert av stebarna og 75.000 kroner til ekskona og sin egen sønn.

Innrømte å ha gitt gutten ris

Mannen har fått et år i strafferabatt på grunn av lang saksbehandlingstid, opplyser retten.

Den fysiske og psykiske mishandlingen foregikk i tiårsperioden fra paret møtte hverandre i 2005 til våren 2015, da kona kastet ut ektemannen og senere gikk til politiet, som ila ham besøksforbud overfor familien.

Tiltalte neket straffskyld for det vesentligste av tiltalen, med unntak av to ganger da han medga å ha gitt yngstegutten ris på rumpen.