Pågrepet og mistenkt for voldtekt

En litauisk statsborger (24) ble i formiddag pågrepet etter at en 17 årig jente meldte at hun var voldtatt i en bygård i Bernt Ankers gate i Oslo sentrum.

  • Arild M. Jonassen
Les også

17-åring funnet naken på gata etter voldtekt i Oslo

En litauisk statsborger (24) ble i formiddag pågrepet etter at en 17 årig jente meldte at hun var voldtatt i en bygård i Bernt Ankers gate i Oslo sentrum.

Kvinnen rømte naken fra bygården, og fikk hjelp av en mann hun møtte i Torggaten. Leder i kriminalvakten i Oslo politiet, Per Olav Utgaard, sier mannen ga kvinnen jakken sin, og ble med henne til Sentrum politistasjon. Der anmeldte hun voldtekten litt før klokken 08.30 søndag. Hun ble med politiet og påviste bygården der voldtekten skal ha funnet sted.

Den mistenkte var var ikke i leiligheten da politiet kom til stedet, men han ble funnet og pågrepet et annet sted i bygården. Lørdag ettermiddag gikk Oslo politiets kriminalteknikere inn i leiligheten der kvinnen har forklart at hun ble voldtatt. De leter etter spor i forbindelse med anmeldelsen.

-Var det flere i leiligheten da kvinnen sier hun ble voldtatt?

-Nei, de skal ha vært alene, sier vaktleder Per Olav Utgaard.

Han vil ikke gå inn på hvordan de to hadde truffet hverandre, og sier at de skal ha vært alene i leiligheten. Foreløpig er det uklart hvilken tilknytning littaueren har til leiligheten. Han skal avhøres mandag av etterforskere på sedelighetsavsnittet. 17 åringen var søndag på Oslo legevakts overgrepsmottak for undersøkelser, og skal etter planen også forklare seg mandag.