Norge

Begge de siktede for Mehamn-drapet er varetektsfengslet

Både den hovedmistenkte 35-åringen og 32-åringen som er siktet for medvirkning til drap på en mann i Mehamn i Finnmark, ble mandag varetektsfengslet.

 • NTB

35-åringen samtykket til fire uker i varetekt, melder NRK. Det ble klart etter fengslingsmøtet i Øst-Finnmark tingrett mandag kveld.

Ifølge iFinnmark ba aktor Anja Mikkelsen Indbjør om brev- og besøksforbud mens mannen sitter i varetekt.

Han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, og har heller ikke forklart seg for politiet på grunn av manglende tolk. Ifølge avisen ønsker han å forklare seg for politiet før han legger frem sin forklaring i retten.

Det planlegges avhør av både han og den andre siktede i midten av uken, ifølge Indbjør.

– Det er gjennomført en rekke vitneavhør, men det gjenstår fortsatt flere. Det vil også bli aktuelt å avhøre personer som befinner seg på Island, sier Indbjør i en pressemelding fra politiet.

Les også

Hovedmistenkt for Mehamn-drapet var ilagt besøksforbud mot avdøde

Nekter straffskyld

Sent mandag kveld ble også 32-åringen som er siktet for medvirkning til drap stilt for retten hvor han ble varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud.

Det bekrefter operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Finnmark politidistrikt til NTB like etter klokken 1 natt til tirsdag.

– Han gikk imot varetektsfengslingen og erkjente ingen tilknytning til saken eller at han har gjort noe straffbart, sier Jacobsen.

32-åringen har forklart seg innledende for politiet. Ifølge hans forsvarer Jens Bernhard Herstad stiller han seg uforstående til siktelsen.

– Han mener selv at han ikke har hatt noen rolle i det. Han kjenner ikke til hvorfor han er siktet, sier forsvareren til iFinnmark.

Begge fengslingsmøtene ble avholdt senere enn vanlig på grunn av SAS-streiken.

Skutt

Det var 40 år gamle Gisli Thor Thorarinsson som ble drept. Politiet opplyste mandag ettermiddag at den dreptes pårørende var blitt varslet og at navnet derfor var frigitt.

Politiet fikk melding om at en mann var skutt i Mehamn like før klokken 5.30 lørdag morgen. Den 40 år gamle mannen ble funnet hardt skadet i et bolighus i bygda. Det ble forsøkt gjenopplivning på stedet, men han døde kort tid etterpå.

Les mer om

 1. Drap
 2. Etterforskning

Relevante artikler

 1. NORGE

  Familien til 44-åring som ble funnet død: Helt uvirkelig at noen kan skade en så uskyldig og snill person

 2. NORGE

  Politiet frigir navn på drapsoffer

 3. NORGE

  To drapssiktede menn i varetekt i Trondheim

 4. NORGE

  Sotra: Fire ukers varetekt for drapssiktet 40-åring

 5. NORGE

  Askim-drapet: – Ble drept mens han grillet

 6. NORGE

  Nok en mann pågrepet og siktet etter drap i Florø, opplyser politiet