Slik blir Ari Behns bisettelse

Hele kongefamilien deltok i Ari Behns bisettelse som startet klokken 13 i Oslo domkirke.

Ari Behn ble 47 år gammel.

Dørene åpnet klokken 12, og bisettelsen var åpen for alle det var plass til i Oslo domkirke. Mange av plassene var reservert på forhånd til venner og familie. Totalt er det 800 plasser i kirken.

– De som ønsker å delta, må være klar over at det er en bisettelse med et høyt sikkerhetsnivå, og at man ikke vil slippe inn i kirken med for eksempel vesker eller bager, sa manager og familiens kontaktperson Geir Håkonsund til NTB i forkant.

Ari Behn tok sitt eget liv 1. juledag. Han ble 47 år gammel.

Familiemedlemmer skal lese minneord

Hele kongefamilien deltar i bisettelsen i dag, skriver Slottet på sine nettsider. Det inkluderer kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og prinsesse Astrid.

Familien har ikke ønsket å offentliggjøre programmet. Men Håkonsund skriver til Aftenposten at i tillegg til musikalske innslag, salmer og bønn vil det være minneord som skal leses av familiemedlemmer.

Oslos biskop Kari Veiteberg skal forrette. Liturgien, gangen i seremonien, er den samme ved alle gudstjenester, men de pårørende kan delta i utvelgelse av tekst og salmer.

Allerede før klokken ni hadde et knippe mennesker stilt seg i kø foran Oslo domkirke. Dørene åpner klokken 12.
Les også

«For barna er du uerstattelig»

Statsministeren vil være til stede

Enkelte svenske og norske medier har tidligere meldt at kronprinsesse Victoria av Sverige vil delta i bisettelsen, men kommunikasjonssjefen ved det svenske hoffet opplyser at det er prins Daniel, hertugen av Västergötland, som stiller på vegne av dem.

Ingen fra det danske kongehus kommer til å delta, bekrefter Fie Løkkegaard Friese, kommunikasjonsrådgiver ved det danske hoffet.

Statsminister Erna Solberg vil være tilstede i Ari Behns bisettelse.

Både statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V), olje- og energiminister Sylvi Listhaug (Frp) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) vil delta, opplyser Statsministerens kontor til NTB.

Også NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre kommer til domkirken.

Synlig politi

Oslo politidistrikt iverksetter ekstra sikkerhetstiltak i forbindelse med bisettelsen, skriver Dagbladet.

Det vil blant annet innebære trafikkregulering i nærheten av Oslo domkirke, der politiet vil være synlige, ifølge avisen. Men det vil ikke påvirke dem som ferdes i Oslo sentrum.

Trenger du noen å snakke med? Mental Helse kan nås på 116 123. Røde Kors kan ringes på 80033 321. Kirkens SOS: 22400040.