Norge

Alkoholsalget går ned på Oslo Lufthavn

Utenlandsreisende handler nå mindre alkohol på taxfreeutsalget ved Oslo Lufthavn, ifølge en rapport fra Folkehelseinstituttet.

Utenlandsreisende kjøpte i snitt 0,14 liter ren alkohol i taxfreebutikkene på Oslo Lufthavn fra fjerde kvartal 2016 til andre kvartal 2017.

  • og NTB

Det er en nedgang på 3,3 prosent på ett år, viser en rapport fra Folkehelseinstituttet. Salget av vin har falt med 4,7 prosent, salget av brennevin med 2,1 prosent og salget av øl med 0,1 prosent.

Opptil 32 millioner reisende i året

Folkehelseinstituttet utførte beregningene på oppdrag fra helseminister Bent Høie (H) som i Stortinget fikk skriftlig spørsmål om omsetningen fra KrFs Olaug Bollestad, skriver P4. Bollestad ville vite om det økte salgsarealet ved lufthavnen har påvirket omsetningen.

Oslo Lufthavn ble i april utvidet med ny ankomst- og avgangshall. Flyplassen har nå en kapasitet på 32 millioner reisende i året, mot 17 millioner før utvidelsen.

Folkehelseinstituttet sammenlignet taxfree-omsetningen i perioden fjerde kvartal 2015 til andre kvartal 2016 med omsetningen i samme periode året etter.

Les mer om

  1. Oslo Lufthavn
  2. Alkohol