Norge

Politiet og brannvesenet nedringes av grillvarslere

Mange bruker engangsgrill og tenner bål i Oslo onsdag ettermiddag og kveld.

Politiet og brannvesenet mottar flere telefoner om folk som bruker engangsgriller, som her på Sognsvann i Oslo onsdag kveld.
 • Harald Stolt-Nielsen
  Harald Stolt-Nielsen
  Journalist

Men Politiet og brannvesenet har rett og slett ikke kapasitet til å håndtere alle hendelsene.

Det er fortsatt meget stor skogbrannfare i Sør-Norge. Til tross for forbud velger mange å tenne bål eller bruke engangsgrill for å lage mat i det strålende sommerværet.

Oslo brann- og redningsetat har gjennom dagen fått flere telefoner om at folk bruker engangsgriller eller tenner bål i parker og andre steder, hvor det ikke er tillatt.

– Vi har fått inn mange meldinger om grilling. Men vi har hatt så mye å gjøre at vi ikke har fått prioritert alt, sier brannmester Ola Fredrik Klakegg i brann- og redningsetaten til Aftenposten.

 • Brannvesenet måtte praie en kano for å stanse guttegjengen som tente bål.

Nedprioriterer engangsgriller

Han forteller at når de får melding om at det tennes bål, så rykker de ut.

– Det må vi rykke ut på, for da er det åpne flammer. Engangsgriller har vi nedprioritert. Det har gått i ett i hele dag, så vi har hatt nok å gjøre, sier brannmesteren.

Også Oslo politidistrikt har mottatt flere telefoner om personer som griller. Også de får ikke gjort noe med dem som griller.

– Vi har mer prioriterte oppdrag vi må håndtere før vi kan håndtere engangsgriller. Men vi ser selvfølgelig på omstendighetene rundt, sier han.

Grillet – fikk 5000 kroner i bot

En mann i 30-årene som grillet ved en badeplass i Haugesund søndag kveld fikk et forelegg på 5000 kroner av politiet, skriver Sør-Vest politidistrikt på Facebook.

Til tross for bålforbudet hadde mannen fyrt opp grillen. Det tok også fyr i gresset rundt grillen, området blir av politiet omtalt som «svært tørr».

– Mannen fikk et forelegg som havner på rullebladet, og må betale en bot på 5000 kroner, sier politiadvokat Sveinung Andersen.

Les mer om

 1. Oslo
 2. Grill
 3. Bål
 4. Brann
 5. Politiet
 6. Sør-Vest politidistrikt
 7. Haugesund