Norge

Funn av oljesøl etter fregattheving

I forbindelse med hevingen av den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad er det blitt gjort funn av oljesøl i Hjeltefjorden.

Det er blitt gjort funn av oljesøl i forbindelse med hevingen av den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad i Hjeltefjorden. Ingen oljeskadd sjøfugl er funnet. Foto: NRK POOL / NTB scanpix

 • NTB

Mannskaper var lørdag ute for å undersøke om sjøfugl var tilgriset, etter at Kystverket før helgen fikk inn en bekymringsmelding om diesel- og oljesøl i nærheten av sjøfugl i Hjeltefjorden, skriver NRK.

– Det ble funnet en del dieselolje i bukter ved land, men ingen oljeskadd fugl, sier Alf Halsen i Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensing.

Ifølge Kjell Aasebø i Kystverket er det snakk om en del hundre liter som har lekket ut i forbindelse med hevingen av fregatten.

– Det har skjedd lekkasjer i forbindelse med at vann er pumpet ut av havaristen. Det er heldigvis ikke snakk om store mengder. Det er mulig å holde absolutt alt innenfor lensene, sier Aasebø.

Beredskapsdirektør i Kystverket Jon Marius Ly sier det ikke er risiko for store utslipp. Men opplyser at området blir overvåket med fly og droner.

– Det vil bli gjort grundige undersøkelser i etterkant av operasjonen, sier Ly.

Les mer om

 1. KNM «Helge Ingstad»
 2. Kystverket

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  KNM Helge Ingstad er hjemme på Haakonsvern

 2. NORGE
  Publisert:

  Vil ha KNM Helge Ingstad tilbake på vannet i løpet av fem-seks uker

 3. NORGE
  Publisert:

  Hele fregatten over vann - nå skal «Helge Ingstad» fraktes til Haakonsvern

 4. NORGE
  Publisert:

  KNM Helge Ingstad er hevet to meter opp. Følg operasjonen direkte.

 5. NORGE
  Publisert:

  Her sprenges torpedoene på Helge Ingstad

 6. NORGE
  Publisert:

  KNM «Helge Ingstad» sjøsatt i dag: Slik ser fregatten ut nå