Norge

Politiet: Kan være sammenheng mellom skyting på Stovner og Fjellhamar

Øst politidistrikt samarbeider fortsatt med Oslo-politiet, men ønsker ikke å fortelle om sammenligningen av tomhylsene som ble funnet på de to åstedene: Stovner i Oslo og Fjellhamar i Lørenskog.

  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

En mann i 20-årene og en kvinne i slutten av 30-årene ble alvorlig skadet da ukjente gjerningspersoner skjøt gjennom vinduet til en leilighet i Elveveien på Fjellhamar.

  • Skjøt blindt gjennom vindu og rullegardin – mann og kvinne alvorlig skadet

Det andre åstedet er på Stovner i Oslo. Der avfyrte ukjente gjerningspersoner skudd mindre enn en time før skytingen på Fjellhamar. Etter det politiet vet ble ingen personer skadet på Stovner.

Kulehullene i vindet og rullegardinen innenfor forteller sitt tydelige språk om det som skjedde på Fjellhamar natt til onsdag.

– Kan sakene ha en sammenheng?

– Vi driver med en intens og bred etterforskning og samarbeider med Oslo. Vi er åpne for at det kan være en sammenheng, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim til Aftenposten.

– Har dere fått noe resultat av sammenligningen av tomhylsene fra de to åstedene?

– Det er ikke noe vi ønsker å gå ut med nå.

Politiet har ikke pågrepet noen i noen av sakene.

– Er det noen som er etterlyst eller mistenkt?

– Ingen er etterlyst eller mistenkt.

Politiet mener at det bare var tilfeldigheter som jorde at ingen ble drept da det ble skutt inn i leiligheten på Fjellhamar natt til onsdag.

I leiligheten befant det seg seks voksne og ett barn. To av de voksne ble truffet av skudd.

– De to fornærmede har vært heldige – dette kunne gått mye verre. Skuddene kunne truffet flere, og skuddene kunne truffet mer vitale deler på kroppen, sier Sharma-Sundheim til NTB.

Torsdag forteller politiadvokaten til Aftenposten at begge de to skadede er blitt avhørt, men av hensyn til etterforskningen kan hun ikke fortelle hva de to har forklart til politiet.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Oslo
  3. Lørenskog
  4. Politiet