Norge

Finn Bjelke slutter i NRK etter over 25 år

Programleder Finn Bjelke, kjent fra programmer som Reiseradioen, Popquiz og Herreavdelingen, slutter i NRK etter over 25 år i statskanalen.

Finn Bjelke, her som programleder under Brageprisen 2012, skifter beite fra NRK til radio Vinyl etter over 25 år i NRK. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • og NTB

Bjelke går til konkurrenten Radio Vinyl, der han vil bli å høre fra høsten av, melder NRK.

Bjelke oppgir misnøye med situasjonen i NRK som hovedgrunnen til at han slutter. Han mener NRK ikke lenger prioriteter radio, og sier at han er misfornøyd og skuffet over ledelsen i kanalen.

– Jeg er veldig glad i NRK som institusjon, men det er mye som er litt på halv tolv. Tekniske systemer som ikke fungerer, medarbeidere som byttes ut hele tiden og ideer jeg har hatt som ikke har blitt noe av. Det føles som å gå i motbakke hele tiden, sier Bjelke.

Redaksjonssjefen i NRK Underholdning, Rune Lind, sier på sin side at de har strukket seg så langt som det er mulig.

Finn Bjelkes makker i Herreavdelingen, Yan Friis, blir også med over til Radio Vinyl, som er fornøyd med å ha sikret seg NRK-veteranen.

– At den største radiopersonligheten i NRK velger Vinyl når han bytter beite, er godt nytt for våre lyttere, sier redaktør i Radio Vinyl, Arne Sandvik til VG.

Radio Vinyl eies av Bauer Media og spiller bare musikk fra 50-, 60-, og 70-tallet.

Les også

  1. Finn Bjelke liker at Oslo prøver å være storby, men misliker folk som tror de er storbyboere

  2. Finn Bjelke: - Jeg har et sykt hode

Nyhetsbrev Annenhver uke deler Maren Ørstavik anmeldelser, tips og nyheter fra den klassiske musikkens verden, både i inn- og utland.

Les mer om

  1. NRK
  2. Musikk
  3. 70-tallet