Norge

Hus i full fyr i Bergen

En kvinne er sendt til Haukeland for behandling etter brannen i Løbergsalleen i Bergen søndag. Bolighuset skal være fullstendig overtent.

Huset var overtent da brannvesenet kom til stedet.
  • Hilde Heian
  • Eystein Røssum
  • Eivind Fondenes
    Journalist

En kvinne er sendt til sykehus med alvorlige skader etter husbrannen på Minde. Ifølge politiet har hun både røyk- og brannskader. Hun er innlagt på brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus, skriver Bergens Tidende.

Like etter klokken 13.30 melder politiet at brannen er slukket. Huset i Løbergsalleen er utbrent, men ikke brent ned til grunnen. Etterslukking pågår fremdeles.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 11.41.

Alle gjort rede for

Da brannvesenet kom frem stod huset i full fyr. Det er elleve personer registrert på adressen. Alle disse er gjort rede for.

Boligen skal ha huset utenlandske arbeidere.

Det er enda usikkert hvor mange som har vært på stedet da brannen startet.

– Da vi kom frem var huset overtent. Personene i huset hadde kommet seg ut, sier innsatsleder Tom Øyvind Johannessen ved Vest politidistrikt.

En person er alvorlig skadet etter brannen i en bolig i Bergen.

Sov i kjelleren

Mai Villacampa (18) bor i kjelleretasjen sammen med sin bror og mor. Moren var på jobb, hun lå og sov, det gjorde også hennes ett år yngre bror da broren våknet av lyder og bråk.

Han forteller til Bergens Tidende at han hørte lyden av ting som falt ned i etasjen over og utenfor vinduet. Han så ut og så røyk og forsto med en gang at det brant. Han vekket søsteren og de sprang ut. Ingen av dem hørte noen brannalarm.

– Veldig skummelt

– Det var egentlig bare veldig skummelt, det var masse flammer og røyk, sier Mai Villacampa som sprang ut i bare shorts og genser og som fikk låne et teppe av en nabo for å holde varmen.

Beboerne ble nettopp fulgt ned til Fjøsangerveien der det skal komme en buss og hente dem.

Mai Villacampa sov i kjelleretasjen da det begynte å brenne i huset.

Vitne til dramaet

Koshyar Kawa (22) som bor i Grønnestølen hadde vært på besøk hos en kamerat da han tilfeldigvis kom forbi brannstedet og ble vitne til dramaet.

– Det var voldsomt med røyk og flammer og en dame kom ut, hun hadde ikke sko på og det så ut som hun var i pysjen. Hun hadde brannskader på skuldrene, utdyper Kawa som var på stedet før brannvesenet kom frem.

Han forteller at det var mange mennesker som kom ut fra huset og folk var fortvilet og skrek.

– Det var voldsomt med røyk og flammer, sier Koshyar Kawa til BT.

En er skadet

Tre personer er meldt skadet. En kvinne en sendt til Haukeland, mens to andre fikk tilsyn av helsepersonell på stedet.

– Kvinnen hadde røykskader og muligens brannskader. Hun var sort i ansiktet av røyk og sot, sier innsatsleder Johannessen.

Det var beboerne selv som meldte fra om brannen. Politiet vet foreløpig ikke hva som kan ha vært årsaken til brannen. Det er ikke fare for at brannen skal spre seg.

– Det er visse språkproblemer. Alle er utlendinger fra Øst-Europa, sier innsatslederen.

Huset som brenner er et gammelt trehus som er delt opp i to boenheter.

Overtent

Så langt er det uvisst hvor mange som har oppholdt seg på adressen.

Huset som brenner er et gammelt trehus som er delt opp i to boenheter.

– Brannvesenet holder fremdeles på med slukkearbeid, sier vaktkommandør Ole Jakob Hartvigsen ved 110-sentralen søndag klokken 13.

Han forteller at de rykket ut fra Hovedbrannstasjonen, Laksevåg og Fana stasjon.

Dekket av røyk

Bergens Tidendes reporter på stedet forteller at huset er dekket av røyk og beskriver røykutviklingen som enorm. Brannbiler spyler vann på huset.

Politiet har fått beskjed om at alle skal være ute av huset.

Huset ligger i kort avstand til Fjøsangerveien. Trafikken går som normalt i Fjøsangerveien.

– Kjente røyklukt

Marc Niere bor litt lengre borte i Løbergsalleen og kjente røyklukt gjennom stueglasset og da han kikket ut så han røyken.

Han grep med seg et brannslukkningsapparat og sprang ned for å se om det var muligheter for å slukke, men det var helt umulig.

Det var masse røyk og masse flammer og helt overtent.

Han sier at han så kvinnen som var tydelig brannskadet og mener at brannen må ha utviklet seg kjempefort. Naboen forteller at det var panikkaktig stemning.

– Det eneste vi kunne gjøre var å flytte to biler som sto ganske nær huset, forteller Niere.

Les mer om

  1. Brann
  2. Bergen
  3. Politiet