Norge

Barnehageansatt fengslet for overgrepsbilder

En barnehageansatt mann i Bergen er varetektsfengslet, siktet for besittelse av overgrepsbilder av barn, opplyser politiet.

  • NTB

Han ble pågrepet onsdag 26. juli og ble varetektsfengslet to dager senere.

– Mannen arbeider i en barnehage i Bergen, og har i en periode på to måneder høsten 2015 også fungert som vikar i andre barnehager enkelte dager. Han er ikke tidligere straffet eller omtalt i politiets systemer, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.

Politiet har ikke indikasjoner på at siktede har begått fysiske overgrep mot barn.

Dukket opp i annen sak

Det ble opprettet sak mot mannen etter at navnet hans dukket opp i en sak som er under etterforskning i et annet politidistrikt. Politiet har gjort beslag hos siktede, og arbeidet med å gjennomgå beslaget er i gang.

– Politiet har gjennomført flere avhør av siktedes kolleger, og det vil også bli foretatt ytterligere avhør. Vi har et godt samarbeid med kommunen og ledelsen i barnehagen der siktede er ansatt. De ansatte og eventuelle foreldre som har behov for oppfølging, vil få tilbud om dette.

Møte med foreldrene

Ettersom siktede arbeider i en barnehage har politiet sammen med kommunen orientert de ansatte i den aktuelle barnehagen. Torsdag ettermiddag ble det også holdt et orienteringsmøte med foreldrene.

– Sammen med politiet har vi invitert de foresatte i den aktuelle barnehagen til et informasjonsmøte, sier kommunaldirektør Anne-Marit Presterud.

Under møtet fikk foreldrene informasjon om saken, offentlige hjelpetilbud og råd om hvordan de kan ivareta og snakke med barna.

Maria Hessen Jacobsen forsvarer mannen i 20-årene.

Hun sier til VG at hun har snakket med klienten.

– Jeg har ingen kommentar til spørsmålet om skyld eller hvordan han har det, sier hun til VG.

Les mer om

  1. Overgrep
  2. Politiet
  3. Bergen