Norge

Kongefamilien til Sikkilsdalen i påsken

Både kongeparet og kronprinsfamilien skal tilbringe påsken i Sikkilsdalen i år, får NTB opplyst ved Slottet. Det er tre år siden familien sist feiret påske på Prinsehytta.

For prinsesse Ingrid Alexandra blir det første besøk på oldefars gamle hytte, der den kongelige familien har tilbrakt de fleste påsker — med unntak av krigspåskene - helt siden 20-30-tallet. Daværende kronprins Olav fikk Prinsehytta i gave av sin svenske familie til 21-årsdagen i 1924. Prinsehytta ble bygget til de svenske prinsene Gustav Adolf, Wilhelm og Erik i 1902.

I påsken i fjor var kong Harald fortsatt sykmeldt, og familien valgte derfor å feire påske på varmere breddegrader, på Capri. Året før ventet prinsesse Märtha Louise og Ari Behn sitt første barn, og tilbrakte deler av påsken sammen med kongeparet på Lillehammer.

Kronprinsparet har bare en gang feiret påske sammen i Sikkilsdalen, nemlig i 2002, da kronprinsessen var uheldig og brakk ankelen under en skitur. Den gang var også prinsesse Märtha Louise og Ari Behn med til fjells. De venter barn igjen i midten av april og blir ikke med den øvrige familien på påsketur i år.

Kongeparet, kronprinsparet og Marius vil trolig delta i det årlige påskerennet på Sikkilsdalsseter påskeaften.

Kong Harald og prinsesse Märtha Louise på ski i Sikkilsdalen påsken 2001.

Les mer om

  1. Kongelige