Norge

Funnet livløse i vannet

Legene ved Rikshospitalet kjempet søndag kveld for å redde livene til de to syv år gamle guttene som ved 15.15-tiden ble funnet livløse i en dam ved Vansjø i Våler i Østfold.

 • Forf>

Aftenposten kom til stedet i det et Sea-King redningshelikopter tok av for å fly guttene til Ullevål sykehus i Oslo. Helikopteret er stasjonert på Rygge flystasjon, få kilometer fra skogsområdet ved Vansjø der søndagsidyllen ble forandret til et drama på liv og død.Guttene ble senere overført til Rikshospitalet, der man i går kveld vurderte situasjonen som kritisk.

Tungt

Redningsmannskapene kom ut fra skogen med alvorspregede ansikter etter at de to guttene var blitt funnet, mens foreldrene til den ene av guttene sto et stykke unna, også de sterkt preget av situasjonen. De hadde akkurat fått beskjed om at guttene var funnet livløse og at tilstanden var kritisk. Guttene ble funnet i en liten dam på ca. 15 ganger 5 meter, men skummelt dyp; mellom to og tre meter. Ingen visste i går hvordan de havnet i vannet. De kan ha gått ut på den tynne isen, eller de kan ha falt ned fra et overheng.Ulykken inntraff da de to syvåringene, den enes foreldre og en tredje voksen, var på tur i skogsområdet da guttene kom bort fra de voksne da guttene drev med lek. De voksne begynte å lete, fant ikke guttene og varslet politiet etter en time. Da ble en større lete— og redningsaksjon satt i gang. Ambulanser og brannvesen fra Moss, politipatruljer, dykkere fra Fredrikstad brannvesen og redningshelikopteret ble varslet.- Vi fikk meldingen klokken 13.15, sendte en patrulje til stedet for å få oversikt over situasjonen og varslet Hovedredningssentralen, forteller operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt.

Varmesøk

Mannskapet på redningshelikopteret søkte raskt over et stort område, blant annet ved hjelp av varmesøkende kamera. Brannvesenets dykkere startet overflatesøk, samtidig som politiet lette i nærområdet inne på land.- Patruljen fant da brudd på isen i denne dammen, dykkerne ble sendt ned og fant guttene, sier Puck.Pårørende og venner av de to guttene samlet seg ved ulykkesstedet etter at de var blitt varslet. Politiet sørget for å transportere guttenes foreldre til Oslo. Syvåringene ble først fløyet til Ullevål sykehus og deretter overført til Rikshospitalet fordi man har bedre utstyr der til å behandle nedkjølte personer som har ligget lenge under vann. Tilstanden til guttene ble sent i går kveld karakterisert som kritisk og livstruende.

 1. Les også

  To gutter funnet livløse ved Vansjø

<b>Stedet.</b>I denne dammen ble de to syv år gamle guttene funnet livløse ved 15.15-tiden i går. Hans O. Torgersen

<b>Tøff jobb. </b>Alvorspregede redningsmannskaper kommer ut fra skogen der de to guttene like før ble funnet livløse i en dam. Hans O. Torgersen

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Niåring kritisk skadet i drukningsulykke

 2. NORGE

  Savnet syvåring i Askim funnet død

 3. NORGE

  Drapsforsøkssiktet far begjært varetektsfengslet

 4. VERDEN

  Forsvunnet syvåring funnet i Japan

 5. NORGE

  Tromsø: Mor tok norskprøve kort tid før drukningsdød

 6. NORGE

  15-åring fremdeles kritisk skadet etter voldshendelse