Brann i trafo: 32.000 kunder mistet strømmen i Oslo og Nordre Follo

Trolig årsak er en kortslutning i en trafo. Elvia har funnet feilen og har startet utbedring.

Politi og brannvesen er på stedet søndag ettermiddag. Det er ikke flammer i trafostasjonen, men røyklukt i området.

Elvia har anslått at utbedringen vil ta rundt en time, og at beboere som nå er strømløse vil få tilbake strømmen etter dette.

Nærliggende beboere er bedt om å holde seg innendørs, ifølge politiet. Beboerne er ikke evakuert ut av boligene, men er bedt om å holde seg inne. Dette gjelder dem som bor innenfor en radius på 50 meter fra trafostasjonen.

– Det er på grunn av røyk i området, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Elvia til Aftenposten.

– Strømbruddet er kjent, mannskap jobber med å lokalisere feilen, opplyser selskapet.

Det var først strømbrudd helt fra bydel Østensjø i nord og ned til Siggerud, i tillegg til Nordstrand og Søndre Nordstrand.

Klokken 15.30 søndag skal strømmen være tilbake flere steder, og litt over 6000 husholdninger skal være rammet. Det gjelder sør på Nordstrand, Holmlia og Prinsdalen, ifølge Elvias strømkart.

Politiet i Oslo skriver på Twitter at de har fått melding om en brann i en trafo på Prinsdal.

– Dette har, så vidt politiet har fått opplyst, medført at strømmen har gått i store deler av søndre Oslo, skriver politiet.

– Det er et omfattende strømbrudd. Politi og brannvesen er nettopp ankommet stedet. Det kan virke som det har skjedd en slags kortslutning. Det er ikke flammer, men lukter røyk i området, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til Aftenposten.