Norge

Voldsom brann i tankskip

Tankskipet står fortsatt i brann etter at mannskapet ble evakuert tidlig lørdag morgen.

De siste av mannskapet på det brennende norske tankskipet «Fjord Champion» ble evakuert ved 6-tiden lørdag morgen. Hele skipet er overtent og det har vært eksplosjoner i skipet.

Hele broen står i full fyr og skipet har slagside, og legger seg stadig mer over.

Ifølge Fædrelandsvennens nettutgave kan flere flere eksplosjoner høres og ildkuler slår høyt opp i luften.

Skipet ligger nå stille utenfor Udvår i Søgne kommune i Vest— Agder, og det er usikkert om det har gått på grunn eller om det har droppet anker.

Hele det indiske mannskapet på 28 mann er nå fløyet inn til mottakssentralen politiet har opprettet på Flekkerøya i Kristiansand. En av sjømennene hadde sterke smerter i brystet da han ble geleidet til mottakssentralen av hjelpemannskaper, men det er ikke meldt om andre skader, melder NTB.

Redningsskøyta «Ægir» klarte å få en trosse om bord i tankeren, men den klarte ikke å hindre det brennende skipet fra å drive nærmere land. «Ægir» ble selv tatt under slep av en sjark da den fikk trossa i propellen.

Oljevernberedskapen er mobilisert for å hindre eventuelt oljesøl fra skipet. Foreløpig er det ikke observert noen oljelekkasje fra «Fjord Champion», ifølge Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt sier til NTB at det ikke vil bli gjort forsøk på å slokke brannen.

Årsaken er at skipet ligger «utaskjærs» og at situasjonen er under kontroll så lenge det ligger stille og ikke synker.

Skipet tilhører Bergens-rederiet Champion Shipping og var på vei fra Liverpool i England til Rostock i Tyskland da brannen brøt ut fredag kveld.

(Aftenpostens nettutgave)

Les også

  1. Fare for oljesøl

  2. Brannen under kontroll på norsk skip