Pantemillionær meldte seg aldri - én million deles ut til lokalmiljøet

Ingen har greid å overbevise Røde Kors om at de er den rette vinner av én million kroner på panteautomaten i Skånevik i Etne i Hordaland. Dermed blir pengene fordelt til gode formål.

I slutten av september gikk noen fra en pantelapp med milliongevinst på Spar-butikken i Skånevik. En av de ansatte fant lappen hengende i maskinen og låste den ned, ifølge lokalavisen Grannar.

– Et titalls personer har henvendt seg til oss og sagt at det kanskje kunne være dem, forteller Gaute Langdal, daglig leder i Norsk Pantelotteri, til VG.

– Men når man har gått fra en million som henger ut av maskinen, krever det ekstraordinært god dokumentasjon for å utbetale den til noen som hevder å være rett mottager, sier Langdal.

Finnerlønnen på 10 prosent går dermed til butikken og den ærlige ansatte. De har valgt å la det lokale idrettslaget og et omsorgssenter få 25.000 kroner hver. I tillegg kan folk i bygda foreslå hva 50.000 kroner skal brukes til.

– Det er ufattelig prisverdig at personen på jobb følte at denne gevinsten tilhører ikke meg. Det ga butikken og henne åpenbart rett på finnerlønn, og så velger de å bruke dette til å styrke lokale lag og foreninger. En utrolig flott handling, sier Langdal.

De øvrige 900.000 kronene splittes mellom Etne Røde Kors og Røde Kors sentralt.