Norge

Pantemillionær meldte seg aldri - én million deles ut til lokalmiljøet

Ingen har greid å overbevise Røde Kors om at de er den rette vinner av én million kroner på panteautomaten i Skånevik i Etne i Hordaland. Dermed blir pengene fordelt til gode formål.

Foto: Katrine Lunke

 • NTB

I slutten av september gikk noen fra en pantelapp med milliongevinst på Spar-butikken i Skånevik. En av de ansatte fant lappen hengende i maskinen og låste den ned, ifølge lokalavisen Grannar.

– Et titalls personer har henvendt seg til oss og sagt at det kanskje kunne være dem, forteller Gaute Langdal, daglig leder i Norsk Pantelotteri, til VG.

– Men når man har gått fra en million som henger ut av maskinen, krever det ekstraordinært god dokumentasjon for å utbetale den til noen som hevder å være rett mottager, sier Langdal.

Finnerlønnen på 10 prosent går dermed til butikken og den ærlige ansatte. De har valgt å la det lokale idrettslaget og et omsorgssenter få 25.000 kroner hver. I tillegg kan folk i bygda foreslå hva 50.000 kroner skal brukes til.

– Det er ufattelig prisverdig at personen på jobb følte at denne gevinsten tilhører ikke meg. Det ga butikken og henne åpenbart rett på finnerlønn, og så velger de å bruke dette til å styrke lokale lag og foreninger. En utrolig flott handling, sier Langdal.

De øvrige 900.000 kronene splittes mellom Etne Røde Kors og Røde Kors sentralt.

 1. Les også

  39 millioner panteflasker i naturen – hev panten | Lars Haltbrekken

 2. Les også

  Oslo-mann pantet for 18,50 kroner - vant en million

Relevante artikler

 1. NORGE

  Lege advarer: Ikke kjøp gassballonger

 2. ØKONOMI

  Halvnorsk butikk i Sverige med nordisk rekord

 3. ØKONOMI

  Den koster 100 mill., heter Tesla og er en Moser-maskin. Den skal avsløre hjernens hemmeligheter.

 4. NORGE

  Fortsatt tomt for populært krydder

 5. POLITIKK

  Mens byggeprosjekt sprakk med 2400 prosent, ansatte Stortinget konditor og brukte 1,6 mill. på maskin som printer gull-visittkort

 6. NORGE

  Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi