Norge

Petter og Gunhild Stordalen flytter fra hverandre

Petter og Gunhild Stordalen flytter fra hverandre. Det opplyser paret selv i en pressemelding.

Petter og Gunhild Stordalen fotografert sammen etter at Gunhild Stordalen har holdt tale om EAT på et arrangement i 2016.
 • Øyvind Nordli
  Øyvind Nordli
  Journalist

– Det føles rart å sende ut en informasjon om noe så privat, men for å unngå rykter og spekulasjoner velger vi å være åpne om at vi fra midten av november kommer til å flytte fra hverandre, skriver Petter og Gunhild Stordalen i pressemeldingen.

– Vi har hatt fjorten fantastiske år sammen. Vi har stått side om side i ekstreme opp- og nedturer, som gjør at vi alltid vil ha et helt unikt forhold. Men vi har begge jobbprosjekter som har gjort at vi har sett mindre til hverandre, skriver Gunhild Stordalen videre.

Hun uttaler at paret fortsatt er hverandres beste venner og støttespillere, men de har funnet ut at de ønsker tid til å gjøre det de brenner for hver for seg.

Les også

Les portrett med Gunhild Stordalen: Jeg har vært ufattelig heldig

I 2014 ble det kjent at Gunhild Stordalen var rammet av sykdommen systemisk sklerose. Hun har vært gjennom flere tøffe behandlingsopplegg for den alvorlige sykdommen.

– Gunhild er mitt livs kjærlighet, og dette forandrer ikke mitt engasjement for henne eller hennes kampsaker. Vi kommer til å fortsette å støtte hverandre i alt fremover også, skriver Petter Stordalen i pressemeldingen.

Paret opplyser at det ikke blir gitt ytterligere kommentarer eller intervjuer til situasjonen.

Synlige i offentligheten

Hotellkongen Petter Stordalen og Gunhild Stordalen giftet seg 12. juni 2010.

Brudgom Petter Stordalen og bruden Gunhild Melhus under bryllupet som fant sted utenfor Marrakech i Marokko.

De har begge var svært fremtredende i offentligheten. Stordalen eier Strawberry, et konsern med 10 selskaper som opererer innenfor ulike forretningsområder som eiendom, finans, hotelldrift og kunst.

Forrige uke ble det kjent at Petter Stordalen kjøper seg opp i reiseselskapet Ving.

Petter Stordal under pressekonferansen 30. oktober der det ble kjent at han kjøper seg opp i Ving.

Gunhild Stordalen, født Gunhild Melhus, er engasjert i klimaendringsspørsmål, helse og dyrevelferd. Hun grunnla The Stordalen Foundation i 2011 sammen med Petter Stordalen, som senere ble EAT Initiative.

Hun er en pådriver for at matproduksjonen skal sikre den voksende befolkningen tilgang til sunn, næringsrik mat produsert på en bærekraftig måte.

Gunhild Stordalen (t.v.) åpnet konferansen EAT i Stockholm i 2016 der også kronprinsesse Mette-Marit (t.h.) bidro.

– Det må bli så billig, enkelt og godt at det å velge sunt og bærekraftig ikke bare blir et fornuftig alternativ, men den nye normalen, sier hun.

I oktober 2014 ble hun rammet av sykdommen systemisk sklerose. Sammen med Petter Stordalen (56) har hun flere ganger vært åpen om den alvorlige sykdommen.

Les også

 1. Gunhild Stordalen: – Jeg har alltid visst at jeg var syk

 2. Stordalen: – Bærekraftig og sunt kosthold tvinger seg fram

 3. Stordalen om Ving-kjøp: – Lever godt med å bli kalt hyklersk

 4. Petter Stordalen er blant Vings nye eiere

 5. Flere av Stordalens krimforfattere tjener millioner

Les mer om

 1. Petter Stordalen
 2. Gunhild Stordalen