Norge

Mannen som ble funnet død i Askim søndag, ble drept, viser obduksjonsrapport

Mannen i 40-årene som ble funnet livløs utenfor hjemmet sitt i Askim søndag, ble drept, opplyser politiet. De ber om tips i saken.

Politiet fortsetter etterforskningen etter at en mann i 40-årene ble funnet drept ved Askim på søndag. Kripos søkte med hund mandag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
  • NTB - Helle Høiness
Kripos søkte med hund mandag formiddag i området der den drepte ble funnet søndag kveld utenfor en bolig i Askim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Politiet ber folk som har vært i området ved Tømmeråsveien mot Sekkelsten like utenfor Askim sentrum søndag mellom klokken 17 og 22, om å ta kontakt.

Mannen i 40-årene som ble funnet drept i Askim, er Christian Halvorsen, opplyser politiet i en pressemelding.

Tekniske undersøkelser

– Vi er veldig interessert å få kontakt med vitner som var i området i denne tidsperioden, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø i Øst politidistrikt til NTB.

Politiet sier de fortsetter etterforskningen etter at det er klart at mannen i 40-årene ble drept. De skal blant annet gjennomføre flere tekniske undersøkelser.

Hemiø sa mandag at flere vitner skulle avhøres. Politiet ville ikke si om det var flere på stedet der mannen ble funnet, eller om varsleren var en tilfeldig forbipasserende. Mannen ble funnet livløs utendørs, like ved sitt eget hjem, søndag kveld og erklært død etter kort tid.

Bevæpnet

– Jeg kan ikke si mer om hvorfor, men politiet fant ut at det var riktig å være bevæpnet. Det var på bakgrunn av meldingen som kom inn, sier hun.

Politiet mente allerede mandag at omstendighetene rundt dødsfallet var uklare og satte i gang krimtekniske undersøkelser. Kripos har bistått, og det brukes også politihunder.

Mannens pårørende er varslet. Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke ut med flee opplysninger i saken.

Les mer om

  1. Krim
  2. Askim
  3. Drap