Norge

Ber politimesterne om å invitere muslimske ledere til dialogmøte

Politidirektør Benedicte Bjørnland ber politimesterne om å invitere ledere i muslimske trossamfunn i Norge til dialogmøte.

Politidirektør Benedicte Bjørnland Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix

 • Wasim Riaz
  Wasim Riaz

Det går frem av et brev fra Politidirektoratet til politimestrene som ble sendt fredag ettermiddag. Hensikten med møtet er å informere og forebygge utrygghet i muslimske miljøer.

– Jeg mener ledelsen i muslimske trossamfunn må være kjent med hvordan trusselbildet for voldelig ekstremisme mot muslimer og moskeer er, og de bør få informasjon om hva politiet gjør for å forebygge. I tillegg ønsker jeg at politimesterne lytter til innspill fra moskeenes ledere om hva de forventer og hva de selv kan bidra med i det forebyggende og trygghetsskapende arbeidet, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Les også

Ordføreren: – Høyreekstreme enkeltindivider registrert i Bærum

Flere politidistrikter har allerede gjennomført dialogmøter i etterkant av terrorangrepet i Bærum tidligere i august. De slipper å kalle inn til nye møter. Politidirektøren ber de aktuelle politimesterne vurdere om den etablerte dialogen i tilstrekkelig grad ivaretar behovet for å skape trygghet.

– Det er viktig at informasjonen som gis er enhetlig. Mediedekningen har bidratt til å skape en oppfatning om at politiet har hatt konkret informasjon om økt farenivå eller trusler mot moskeer uten å ta tak i det. Jeg tror dialogen med de muslimske miljøene kan bidra til å korrigere en slik oppfatning, sier Bjørnland.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/ap/multimedias/3c028eb059d5bbb0eb5b2940ae771d13/Innenriks%2C%20SPELT%2C%20mars%20(1)? 1564051648002

Les mer om

 1. Moskéskytingen i Bærum
 2. Islam
 3. Benedicte Bjørnland

Moskéskytingen i Bærum

 1. NORGE
  Publisert:

  Philip Manshaus' far nekter politiet å inndra våpen

 2. NORGE
  Publisert:

  Moskéangrepet i Bærum: Ferieavvikling forsinket trusselmeldingen

 3. NORGE
  Publisert:

  Philip Manshaus dømt til 21 års forvaring

 4. DEBATT
  Publisert:

  Ordet terror har vært noe fjernt før. Når du får kjenne det på nært hold, gjør det noe med deg.

 5. NORGE
  Publisert:

  Forsvarer sår tvil om Manshaus’ tilregnelighet: – Han må frifinnes på grunn av den berettigede tvilen om han er tilregnelig

 6. NORGE
  Publisert:

  Aktor: Vil legge ned påstand om forvaring for Manshaus